Show menu

Voorstelling Van Rommel naar Trommel

De interactieve slagwerkvoorstelling ‘Van Rommel naar Trommel’ neemt leerlingen mee in de wereld van de rommelige ritmes en verrassende instrumenten. In een passend en grappig decor van afval vertellen De Vuilnismannen meer over trommelen op rommel, en laten natuurlijk horen hoe dat klinkt.

Levende kliko’s en vliegende emmers

De Vuilnismannen bewijzen: er zit ritme en muziek in de rommel! Er wordt muzikaal geveegd, kliko’s blijken opeens een eigen leven te leiden en emmers vliegen door de lucht. De Vuilnismannen nodigen de leerlingen uit voor een ritmisch dictee. Dat mondt uit in een wervelende, energieke live demonstratie van trommelen op rommel!  

Tips

Benieuwd naar andere muzikale en verrassende voorstellingen op school? De Vuilnismannen verzorgen voor het primair onderwijs ook de voorstelling TRASH!. Zoek je een andere invalshoek? Dan is de voorstelling The Match, waarin voetbal, dans en muziek samenkomen, misschien wel iets voor jullie!

Over De Vuilnismannen

De Vuilnismannen zijn enthousiaste slagwerkers en professionals op het gebied van ritme en klank. Ze willen deelnemers en publiek laten ervaren hoe je door creativiteit en samenwerken muziek maakt op duurzame slagwerkinstrumenten. Zoals blikken, jerrycans, pannen en ander ‘afval’! Wouter Helmig, Pim van Ham en Paul van der Heijden – alias Harrie, Sjakie en Henk – zijn de creatieve breinen achter De Vuilnismannen. Ze geven interactieve performances en workshops door het hele land.