Show menu

Activiteitendag op school

Een activiteitendag op mijn basisschool: hoe pak ik dat aan?
Om een geslaagde activiteitendag op jouw basisschool te organiseren, is het goed om te weten wat je doelen zijn. Gaat het om de hele school of om een klas? Wat wil je de leerlingen meegeven? Wil je ze één thema laten uitdiepen, zoals de Kinderboekenweek, of juist laten kennismaken met verschillende kunstvormen? Is verbinding bijvoorbeeld een van je doelen? Dan is het leuk om een onderdeel op te nemen in de activiteitendag dat een blijvend aandenken oplevert. Voor de school én voor de leerlingen! Met onze dagprojecten en workshops helpen we je graag bij het invullen van de activiteitendag op jouw basisschool. Zodat de activiteiten aansluiten op waar jij samen met de leerlingen van jouw school of klas voor gaat. Onze ervaren en gedreven workshopdocenten leiden alles in goede banen. Zij zorgen voor een prettige sfeer in de groep en gaan geïnspireerd samen met de leerlingen aan de slag.

Hoe kan ik de activiteitendag op mijn basisschool invullen?
Uit ons aanbod kun je uit verschillende dagprojecten en workshops kiezen voor de invulling van de activiteitendag op jouw basisschool. Bij een dagproject werken leerlingen in één dag naar een voorstelling toe. Elk dagproject kun je aanpassen aan de wensen van de school. Vertrekt er bijvoorbeeld een collega? Dan kan diegene een mooie rol krijgen in het Circus dagproject. Ook op andere manieren kunnen we een dagproject aanpassen. Bijvoorbeeld door het script van een Theaterdag aan te laten sluiten op de identiteit van jouw basisschool. Naast de dagprojecten bieden we je een ruime keuze aan workshops waarmee je een eigen dagprogramma kunt samenstellen. Wat dacht je van de workshop Kleuterdans voor de jongste leerlingen? Of de workshop Vloggen voor de hogere klassen? De workshop Schimmenspel is leuk en spannend voor alle leeftijden. Met gebruik van hun lichaam, licht en attributen bedenken en maken leerlingen eigen scènes in groepjes.

Waar moet ik verder nog aan denken?
Voor het organiseren van een activiteitendag op school kun je bij ons terecht. We adviseren je over een passende invulling en nemen je veel werk uit handen. Als school hoef je slechts een paar dingen te regelen. Wij komen vooraf langs om de activiteitendag op jouw basisschool door te spreken. Aan de hand van het gesprek maken we planningen, draaiboeken en briefings. En we regelen natuurlijk alle workshopdocenten en benodigde materialen. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Vaak blijft wat je als school moet regelen beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je daarover nog vragen? Je kunt ons altijd bereiken. Zo zorgen we met elkaar voor een bruisende activiteitendag op school!

Activiteitendag op school