Show menu

Circusactiviteiten op school

Circusactiviteiten op de basisschool: gegarandeerd een succes

Juist op de basisschool zijn circusactiviteiten leuk, uitdagend en zorgen ervoor dat leerlingen succeservaringen opdoen. Circus workshops helpen leerlingen bij het overwinnen van angsten en het verleggen van grenzen. Wat eerst moeilijk of zelfs onmogelijk leek, blijkt met de juiste techniek en begeleiding te leren en te doen. Dat vergroot stap voor stap het zelfvertrouwen van de leerlingen. Als individu én als groep! Bijvoorbeeld tijdens de workshop Jongleren of de workshop Acrobatiek. Zo zijn voor acrobatiek concentratie en coördinatie maar bovenal vertrouwen nodig. Leerlingen ontdekken dat ze veel meer samen kunnen dan ze in eerste instantie dachten. Circusactiviteiten op school zijn geschikt voor alle leerlingen: van de jongsten tot de oudsten. Een ander bijzonder aspect aan circusactiviteiten? Ze zijn heel geschikt om met elkaar te werken aan een prettige en veilige groepsdynamiek. Onze workshopdocenten zijn hierin ervaren en leiden alles in goede banen.

Voorbeelden van circusactiviteiten op de basisschool

De circusactiviteiten die Grote Broer biedt voor basisscholen zijn onder te verdelen workshops, lessenseries en dagprojecten. Veel georganiseerde circusworkshops op de basisschool zijn de workshop Circusspelenworkshop Circustheater en de workshop Balanceren. Circusspelen is een workshop die schoolbreed uitgevoerd kan worden. Bij de workshop Circustheater leren leerlingen zich fysiek uiten en kruipen ze in de huid van verschillende personages. Een geweldige combinatie van twee magische werelden: circus én theater! In de workshop Balanceren ontdekken leerlingen hoe ze in evenwicht blijven en daarmee kunnen spelen. Een andere veel georganiseerde circusactiviteit is de Circusdag. Tijdens dit dagproject kiest elke klas een discipline, zoals jongleren of clownerie. Met onze workshopdocenten studeren de leerlingen vervolgens een act in. Die voeren ze op voor de rest van de school. In de ochtend volgt elke klas minstens één workshop. In de middag is het show time: leerlingen treden op voor elkaar én voor trotse ouders!

Grote Broer denkt mee én organiseert

Voor het organiseren van circusactiviteiten op school kun je bij ons terecht. We denken desgewenst met je mee over een passende invulling en nemen je veel werk uit handen. Als school hoef je slechts een paar dingen te regelen. Wij komen vooraf langs om de circusactiviteiten op jouw basisschool door te spreken. Aan de hand van het gesprek maken we planningen, draaiboeken en briefings. En we regelen natuurlijk de workshopdocenten, stuk voor stuk professioneel en ervaren. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je als school wél moet regelen voor circusactiviteiten op school? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je ruim van tevoren van ons krijgt. Wil je meer weten over het organiseren van circusactiviteiten op school? Met vragen kun je altijd bij ons terecht.

Circusdag circusactiviteit op school