Show menu

Creatieve schoolactiviteiten

Wat maakt creatieve schoolactiviteiten tot een succes?

Bij creatieve schoolactiviteiten denk je vaak als eerste aan creatieve uitingsvormen. Best logisch! Maar creativiteit houdt nog veel meer in. Met onze creatieve schoolactiviteiten brengen we leerlingen in contact met kunstzinnige disciplines én stimuleren we hen tot eigen creativiteit. Creatief denken en doen betekent onder andere vragen stellen, experimenteren, fouten durven maken, goed samenwerken en reflecteren. Het begint met een open en nieuwsgierige houding. Die houding willen we met onze creatieve schoolactiviteiten stimuleren bij leerlingen. Onze gekwalificeerde en gedreven workshopdocenten weten als geen ander hoe ze dit meenemen in hun workshops en lessen. Zij verstaan de kunst om een veilige sfeer te creëren waarin leerlingen zich open durven stellen. Die veiligheid is van belang om je te verwonderen en vragen te blijven stellen. Daarmee ontwikkelingen leerlingen hun eigen creativiteit. Een houding die ze kunnen toepassen op allerlei momenten en in verschillende situaties.

Waar kun je aan denken? Voorbeelden van creatieve schoolactiviteiten

We bieden creatieve activiteiten en workshops voor alle leeftijdsgroepen van de basisschool. Onze workshops zijn altijd zo op maat gesneden dat ze passen bij de leeftijd van de leerlingen. Ook nemen we desgewenst specifieke wensen mee in de uitvoering van de creatieve schoolactiviteiten. Er is veel mogelijk! Voorbeelden van creatieve activiteiten op de basisschool zijn de workshop Upcycling, de workshop Zelf verf maken en de workshop Textiel Collage. Bij de workshop Upcycling gaan leerlingen met plastic afval aan de slag. Ze leren er op een heel nieuwe manier naar te kijken en mee te werken. Verwondering als startpunt! Ook bij de workshop Textiel Collage komt duurzaamheid als thema voorbij. Leerlingen hergebruiken kleding en maken er een kleurrijke collage van. In de workshop Zelf verf maken ontdekken leerlingen waar verf van gemaakt is en krijgen ze inzicht in schildertechnieken. Creativiteit, plezier, ontdekken en ontwikkelen staan centraal in al onze workshops.

Grote Broer denkt mee én neemt de organisatie uit handen

Grote Broer denkt graag met je mee over de creatieve schoolactiviteiten en neemt de organisatie uit handen. We regelen vrijwel alles. Van materialen en ervaren workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken. Wij komen altijd vooraf langs om de creatieve activiteiten op jouw school door te spreken. Aan de hand van dit gesprek zetten we alle benodigde informatie (zoals planning en draaiboek) op papier. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor creatieve schoolactiviteiten? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je als school ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Die kun je altijd aan ons stellen. Samen zorgen we voor passende creatieve schoolactiviteiten!