Show menu

Dansactiviteiten op school

Dansactiviteiten op school: stimulerend én leuk

Met het organiseren van dansactiviteiten op school stimuleer je de motorische ontwikkeling en fijne motoriek van leerlingen. Daarnaast leren ze om zich fysiek uit te drukken, verleggen ze hun grenzen én hebben ze veel plezier samen. Met het diverse aanbod van Grote Broer kun je een mooie invulling geven aan dansactiviteiten op jouw basisschool.

Voorbeelden van dansactiviteiten op school

Dansen is leuk en goed voor alle leerlingen: van de kleuters tot de leerlingen in groep 8. In bijvoorbeeld de workshop Kleuterdans en de workshop Dansexpressie dagen we kleuters op hun eigen niveau uit. Met simpele voorbeelden die tot de verbeelding spreken maken ze al snel met elkaar een dansje. Het leukste is om de dansactiviteit op te nemen en samen met de kleuters terug te kijken. De herkenning is leuk, leerzaam en geeft een groot gevoel van succes. Ook voor de iets oudere leerlingen is er een divers aanbod van dansactiviteiten op school, zoals de workshop Streetdance en de workshop Hiphopdance. In de workshops Streetdance en Hiphopdance maken de leerlingen kennis met deze dansgenres en leren de bijbehorende moves. Met de workshop Werelddans gaan leerlingen de globe over. Gaan ze voor de Flamencodans uit Spanje, de Bollywooddans uit India of misschien de James Bonddans uit Engeland?

Dans brengt plezier voor alle leerlingen

Er zijn ook dansactiviteiten waar alle leerlingen aan mee kunnen doen. Twee voorbeelden hiervan zijn de Lipdub en het dagproject Wereld Dansdag. Bij de lipdub maken leerlingen een choreografie op een nummer (vaak van Kinderen voor Kinderen). Elke groep kan hieraan meedoen en het leuke is dat de lipdub een echte videoclip oplevert. Bij de Wereld Dansdag maken leerlingen met elkaar een eigen dansvoorstelling. In de ochtend studeren ze hun dans in. In de middag is het show time en voeren ze de dans op voor elkaar én voor de ouders!

Grote Broer neemt de organisatie uit handen

Voor het organiseren van dansactiviteiten op school kun je bij ons terecht. We adviseren je over passende dansworkshops en dagprojecten en nemen je veel werk uit handen. Als school hoef je slechts een paar dingen te regelen. We komen vooraf langs om de dansactiviteiten op jouw basisschool door te spreken. Aan de hand van dit gesprek maken we een planning, draaiboek en briefings. En we regelen natuurlijk de workshopdocenten, stuk voor stuk ervaren en professioneel. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je als school wél moet doen? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht. Zo zorgen we samen voor bruisende dansactiviteiten op school: let’s move!

Dansactiviteit op school