Show menu

Theateractiviteiten op school

Theateractiviteiten op de basisschool: nieuwe werelden verkennen

Grote Broer biedt creatieve en energieke workshops en dagprojecten op locatie. Voor basisscholen hebben we een groot aanbod dat verschillende kunstvormen en disciplines bestrijkt. Van kunst & techniek en muziek tot theater! In dit artikel gaan we specifiek in op theateractiviteiten op de basisschool. Wat is de meerwaarde van theater op school? Door mee te doen aan theateractiviteiten, verplaatsen leerlingen zich in anderen en ontdekken hoe die zich voelen. Dat is een grote kracht van theater. Ook vaardigheden als je fantasie gebruiken, je kunnen uitdrukken, improviseren, jezelf kunnen presenteren en samenwerken komen aan bod. Voor Grote Broer is het een belangrijke drijfveer om leerlingen uit alle groepen kennis te laten maken met theater. In al zijn facetten en met al zijn mogelijkheden! Door theateractiviteiten aan te bieden op de basisschool krijgen leerlingen een inspirerende introductie in de fantastische wereld van theater.

Voorbeelden van theateractiviteiten op de basisschool

Als Grote Broer bieden we een grote diversiteit aan theateractiviteiten voor basisscholen. We hebben twee verschillende theaterdagprojecten voor de hele school: Theaterdag Opa en de Reismachine en Theaterdag Ridder Roeland. Maak met alle leerlingen een fantastische voorstelling in één dag: van repeteren tot voorstelling! Daarnaast bieden we theaterworkshops zoals de workshop Piratenstunts, workshop Theatersportworkshop Soapacteren en de workshop Sprookjesfilm. In de workshop Theatersport leren leerlingen de basistechnieken van improvisatie, waaronder incasseren, accepteren, afweren en samenspelen. Tijdens de workshop Soapacteren ligt de nadruk op creativiteit, expressie en het ontwikkelen van verhaallijnen. De workshop Basistheater is heel geschikt als startpunt voor de theateractiviteiten op de basisschool, ook voor jongere leerlingen. De verschillende workshops en activiteiten bieden we ook aan als op maat gesneden lessenserie theater. Welke thema’s en onderwerpen wil je terug laten komen in theateractiviteiten op jouw basisschool? Die vormen het uitgangspunt de lessenserie.

Grote Broer: voor advies én organisatie

Grote Broer denkt graag met je mee over theateractiviteiten op jouw basisschool. Wat zijn jullie wensen en doelen? Vervolgens nemen we de organisatie uit handen. Om dat goed te kunnen doen, komen we vooraf langs om alles samen door te spreken. Aan de hand van dit gesprek maken we planningen, briefings en draaiboeken. Natuurlijk regelen we ook professionele en inspirerende workshopdocenten. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten goed weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor theateractiviteiten op school? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je als school ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht voor de antwoorden. Zo zorgen we samen voor geslaagde en energieke theaterworkshops, dagprojecten en lessenseries op jouw school!

Theateractiviteiten op school