Show menu

Activiteiten op de basisschool

Activiteiten basisschool

Welke soort activiteiten voor de basisschool organiseert Grote Broer?

Grote Broer heeft een aanbod van bijna 100 verschillende activiteiten voor de basisschool. Variërend van eenmalige workshops, tot lessenseries, dagprojecten en lesvervanging. De focus van workshops op school is de kennismaking met een kunstdiscipline of kunstvorm. Tijdens deze activiteiten maken leerlingen bijvoorbeeld kennis met 3D printerpennen in de workshop 3D-printerpen tekenen of maken ze hun eigen film in de workshop vloggen.

Bij dagprojecten maken leerlingen met elkaar in één dag een voorstelling. We hebben dagprojecten in alle podiumdisciplines. Bij de streetbeatsdag maken leerlingen bijvoorbeeld een muziekvoorstelling. Bij het theaterproject voor de basisschool kan je kiezen uit twee verschillende scripts. Verder voeren ze een toneelstuk op voor alle ouders en opa’s en oma’s.  Ook hebben we een dansproject, de wereld dansdag. Hierbij maakt elke groep een eigen dans en ook die worden opgevoerd. Bovendien kun je een Cultuurproeverij boeken met allerlei soorten workshops!

Het verschil tussen workshops en dagprojecten is dat bij workshops kennismaking centraal staan. Dus het proces. Bij dagprojecten wordt toegewerkt naar een product.

Wat zijn interessante activiteiten voor groep 8?

Voor de oudste leerlingen op de basisschool hebben we een aantal complexere workshops ontwikkeld. De meest georganiseerde workshop voor groep 8 is de workshop Virtual Reality. In deze activiteit gaan leerlingen met de hele klas een echte VR-film maken. Met een speciale camera en een hoop attributen maken de leerlingen een film, die ze na afloop met VR-brillen kunnen terugkijken. Deze activiteit is in het bijzonder interessant, omdat leerlingen gaan acteren in een VR-film. Veelal zijn deze films geanimeerd en mis je de verbinding met “echte” acteurs. In deze VR-film zijn de leerlingen deze acteurs!

In welke kunstdisciplines organiseert jullie basisschool activiteiten?

Grote Broer organiseert activiteiten in alle disciplines. Van activiteiten rondom literatuur, tot muziek activiteiten, beeldende activiteiten en alle andere podiumkunsten. De meest georganiseerde activiteiten op basisscholen zijn toch wel theater-, film en circusactiviteiten. Alle activiteiten worden om verschillende redenen aangevraagd. Bij een theateractiviteit ervaren leerlingen bijvoorbeeld hoe het is om zelf op het podium te staan. Maar ook hoe het is om je te verplaatsen in een ander. Verder staat bij circusactiviteiten de succeservaring centraal. En bij de filmactiviteiten maken we vaak gebruik van apparatuur en technieken die leerkrachten zelf niet beheersen. Op onze pagina over workshops voor school kan je overzicht zien van alle disciplines die we aanbieden, zoals circus, dans en muziek.