Show menu

Activiteitendag op school

Activiteitendag op school

Wat is een mooie activiteitendag op school?

Een mooie activiteitendag op school hangt van veel af. Wij merken dat het belangrijkste in ieder geval is dat je vraag en verwachtingen helder zijn. Dit is lastiger dan dat in eerste instantie lijkt. Vaak weet je als leerkracht wel wat je met je leerlingen wilt en op gevoelsniveau wat je wilt bereiken. Echter zijn er allerlei manieren om daar invulling aan te geven, en welke is de beste? Hiervoor zijn wij. Wil je bijvoorbeeld een presentatie? Activiteiten die school breed kan worden uitgevoerd? Of een permanent aandenken? Of wil je juist dat leerlingen met zoveel mogelijk verschillende kunstvormen kennismaken? Circus, theater, muziek, digitale media, techniek en noem maar op. Of wil je werken met een thema, zoals de Kinderboekenweek? Onze activiteitendag op school – workshops en dagprojecten – kunnen wij op elke manier aanpassen aan jouw wensen. Dus kom maar op met je vragen!

Hebben jullie ook activiteitendagen met een eindvoorstelling?

Een van de meest georganiseerde activiteitendag op school zijn onze dagprojecten. Uitgangspunt bij een dagproject is dat leerlingen in één dag toewerken naar een voorstelling. De voorstelling is voor en door de leerlingen. Elk activiteitendag kan je aanpassen aan de wensen van de school. Vertrekt er bijvoorbeeld een collega, dan krijgt diegene een rol in het Circus dagproject. Maar we kunnen de projecten ook op andere manieren aanpassen. We hebben recent nog het script van de Theaterdag aangepast aan de identiteit van de school. Op deze manier zorgen we voor een activiteitendag op school die voor iedereen een succes is!

Wat moet de school regelen voor een activiteitendag?

Een activiteitendag op school klinkt als veel werk. En dat is het ook! Maar gelukkig doen wij vrijwel al het werk en hoef je als school slechts een paar dingen te regelen. Wij komen altijd vooraf langs om een leuke dag op school door te spreken. We maken aan de hand van het gesprek planningen, draaiboeken, briefings en regelen natuurlijk alle workshopleiders. In het gesprek bespreken we ook eventuele bijzonderheden, die we weer doorgeven aan de workshopleiders, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden. Wat je als school wel moet regelen voor een activiteitendag op school? Vaak blijft dat beperkt tot de ruimtes. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je ruim van te voren krijgt.