Show menu

Circusactiviteiten op school

Circusdag circusactiviteit op school

Wat is het belang van circusactiviteiten op school?

Circusactiviteiten op school geven leerlingen een gigantisch succes gevoel. In een kort tijdsbestek weten onze workshopleiders leerlingen met een diabolo te werken of leren ze in de workshop Jongleren met drie ballen te jongleren. Het zijn allemaal circustechnieken die in eerste instantie onmogelijk leken, maar die, als ze je goed geleerd worden, eigenlijk simpel zijn. Bij elke circusactiviteit op school is deze succeservaring aanwezig. Je ziet alleen maar trotse kinderen die zichzelf een schijnbaar moeilijke techniek eigen hebben gemaakt. Ook verleggen leerlingen soms grenzen. Sommige kinderen vinden het spannend om te balanceren op een koord of te lopen op een loopkogel. Met de juiste begeleiding helpen we leerlingen zich veilig te voelen en gaan ze stap-voor-stap hun angst overwinnen.

Welke soort activiteiten heeft Grote Broer?

Onze circusactiviteiten zijn onder te verdelen in workshops, lessenseries en dagprojecten. Workshops zijn eenmalig en vaak wat korter van duur. Veel georganiseerde circusworkshops op school zijn de workshop Circusspelen, workshop Circustheater en de workshop Balanceren. Circusspelen is een workshop die school breed uitgevoerd kan worden. Een ander veel georganiseerde circusactiviteit is de Circusdag. Tijdens dit dagproject kiest elke klas een discipline, zoals jongleren of clownerie. Samen met onze workshopleiders studeren de leerlingen een act in in hun discipline en die voeren ze voor de rest van de school op. ’s Ochtends volgt elke klas tenminste één workshop en ’s middags is het optreden voor elkaar en voor trotse ouders!

Hoe organiseer je circusactiviteiten op school?

Grote Broer neemt de organisatie van de activiteiten uit handen. We regelen vrijwel alles: van workshopleiders, tot planningen en briefings. Er zijn natuurlijk altijd een paar dingen die wij niet voor je kunnen regelen, zoals de lokalen. Wat wij van de school nodig hebben staat helder in het draaiboek omschreven. Dit draaiboek krijg je ruim van te voren gemaild. Mocht je daarna vragen hebben, dan zijn we elke dag bereikbaar om je te woord te staan. Zo zorgen we er samen voor dat de circusactiviteiten op school een groot succes zijn.