Show menu

Activiteiten tijdens Week Tegen het Pesten

Week Tegen Pesten

In de landelijke Week tegen Pesten (van 23 – 27 september 2024) draagt Grote Broer bij aan het werken aan een veilige school. Waarom de Week Tegen Pesten? In deze week leren leerlingen dat zij zelf verschil kunnen maken tegen pestgedrag en zij zelf positieve veranderingen kunnen teweegbrengen.

Pesten op de basisschool; het kan als iets kleins beginnen, met een roddel en het lachen om iemand, maar kan groot eindigen met het pesten en buitensluiten van kinderen. Wat doe je daar als leerkracht aan? De Week Tegen Pesten vraagt hier aandacht voor en wij van Grote Broer pakken de handschoen op om pesten tegen te gaan en de sfeer op scholen en in klassen te verbeteren.

Creativiteit tegen Pesten

Creatieve activiteiten als workshops en voorstellingen op school zijn sfeerverhogend en dragen bij aan het je veilig kunnen voelen. Voeg daarbij een goede workshopdocent of theatergroep en alle ingrediënten voor een fijne en positieve dag. Grote Broer zet hiervoor zijn beste workshops en voorstellingen in. Onze gespecialiseerde workshopdocenten en theatergroepen hebben ervaring met het fenomeen pesten en halen met hun workshop of voorstelling het beste en creatiefste in de kinderen omhoog. 

Welke workshops en voorstellingen tegen pesten?

In de Week Tegen Pesten zetten we de workshop Basistheater (geschikt voor de hele school) en de workshop Soapacteren (voor de hogere klassen)  in. In deze unieke workshops gaan we pestgedrag te lijf en wordt het beste in de kinderen omhoog gehaald. En het is vooral ook heel erg leuk in de workshops van Grote Broer. Ook in ons voorstellingsaanbod hebben we voorstellingen met ‘pesten’ als thema. Kijk hier bijvoorbeeld naar het moderne sprookje in de voorstelling Assepoes voor de midden- en bovenbouw en de voorstelling Bubbel.

Workshops voor elke leeftijd.

Voor alle leerlingen op de basisschool hebben wij de Workshops tegen Pesten geschikt gemaakt. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen dynamiek en onze workshops zijn daar op ontwikkeld. 

Er wordt zo volop ingespeeld op de creativiteit van de leerlingen, die naar boven komen in de workshops. En doordat de workshops op maat zijn gemaakt komen alle groepen en leerlingen goed aan bod. Onze jarenlange ervaring staat garant voor een mooi aanbod van workshops en voorstellingen, die uitdagen en plezier naar boven halen en vooral zorgen voor een veilige sfeer op school.

Zoek je naar een creatieve manier om pesten in de klas tegen te gaan, en wil je als leerkracht eens kijken hoe wij dit vormgeven, neemt contact met ons op. Dan maken we er een passende dag van, die bijdraagt aan de veilige school. De hele organisatie van de dag nemen wij uit handen en we gaan aan de slag met jouw wensen. Door onze manier van werken kun je als docent zien en beleven wat voor mooie en bijzonders onze activiteiten bij de kinderen omhoog halen. Lees hier meer over hoe Grote Broer je ontzorgt.

Op naar een positieve en veilige school met de activiteiten van Grote Broer.