Show menu

Leuke projecten voor school

Leuke projecten voor school

Op zoek naar leuke projecten? Muziek, theater, dans en véél meer vind je bij Grote Broer. Laat je leerlingen schitteren en ontdek waar hun talenten liggen. We bieden workshops en ook dagprojecten aan in alle kunstdisciplines en daarnaast ook techniek en multimedia. Ontdek hieronder het hele aanbod workshops en dagprojecten van Grote Broer.
Je gekozen filters Filters wissen
64 Workshops geselecteerd

“Wat betreft jullie organisatie ben ik ook heel tevreden, snelle reacties en heldere afspraken die allemaal nagekomen zijn.”

De Beiaard – Utrecht

Hoe word je ontzorgd door Grote Broer?

“We hebben een geweldige dag gehad. De kinderen hebben genoten. De info vooraf was heel duidelijk, enthousiaste workshopdocenten en hele leuke eindproducten.”

De Brug – Harderwijk

Workshop activiteit basisschool Fysiek theater 2

“Bewondering voor hoe de workshopdocenten de kinderen benaderen en allemaal zover krijgen dat ze de drempel willen over gaan.”

De Springplank – Leiden

“Wat een top dag! Ontzettend genoten. Enthousiaste leerlingen van peuters t/m groep 7. Acts waren goed aangesloten bij de leeftijd. De samenwerking met workshopdocenten is als prettig ervaren. Kortom: superdag gehad en voor herhaling vatbaar!”

De Bongerd – Zutphen

We vonden de dag super geslaagd! Ongelooflijk knap wat de docenten in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. We zijn zeker van plan om nog eens met jullie in zee te gaan.

Gevers Deutz Terweeschool – Oegstgeest

Weet je al wat je wil? 

Voorstelling in één dag voor en door de hele school?

Hoe organiseer je een kunstzinnig project op school?

Je wilt graag een kunstzinnig project op school organiseren; je hebt al een idee voor ogen, een goede visie, een stip op de horizon, maar hoe kom je daar? Waar begin je? Er zijn zoveel leuke mogelijkheden voor leuke projecten voor school, dat je wellicht door de bomen het bos al niet meer ziet. Helderheid wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn, zijn daarin stap 1. Maar hoe maak je nu helder welk schoolproject je wilt organiseren, wat geschikt is voor jouw school? Grote Broer helpt je graag bij de puzzel welk project of voorstelling geschikt is voor jouw school. Lees snel verder hoe we je willen helpen!

Maar, first things first, hieronder de meestgestelde vragen op een rijtje voor jou:

Hoe zit het met….

Wat regel jij voor het project en wat regelen wij?

Als de school de lokalen regelt, regelt Grote Broer de rest! Het belangrijkst vinden wij dat de school ontspannen en relaxt begint aan een project met Grote Broer. Wij adviseren, stellen programma’s op, er komen professionele workshopdocenten en alle materialen worden door Grote Broer meegenomen. Of het nu gaat om Ipads voor een digitale workshop, katoenen tassen voor Monotype Design of geluidsinstallaties voor een voorstelling; alles wordt zo veel mogelijk uit handen genomen! Specifieke vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met onze adviseurs.

Welke verschillende projecten heeft Grote Broer?

Grote Broer verzorgt workshops, dagprojecten, lessenseries en schoolreisjes op school. Met zeven verschillende kunstdisciplines: kunst & techniek, theater, beeldende kunst, circus, dans, digitale media en muziek kan elk project ófwel de diepte in gaan ófwel een enorme variatie bieden. Het is geweldig om een school te zien die meedoet aan een Cultuurproeverij waardoor elke leerling diverse kunstworkshops meemaakt en aan het eind van de dag apetrots is op de nieuwe vaardigheden en mooie eindproducten!

Hoe duur is een project van Grote Broer?

De prijs van een project hangt samen met hoeveel workshopdocenten we inzetten, welke materialen we meenemen en hoe lang het project duurt. We kunnen heel laagdrempelig een workshop van korte tijdsduur organiseren zonder materiaalkosten, of we kunnen een luxe variant van een groot dagproject voor de hele school doen waarbij wij alles meenemen van circusmaterialen tot geluidsinstallaties. Wij luisteren hierin naar de mogelijkheden en wensen van school en organiseren een project dat zo goed mogelijk hierbij aansluit én zo laag mogelijk in de kosten zit! Vraag gerust een gesprek aan met onze adviseur, die maakt in mum van tijd een prijsopgave op maat.

Zijn alle projecten geschikt voor alle bouwen? 

Nee, niet elke workshop die geschikt is voor kleuters kan ook geschikt gemaakt worden voor een groep 8 leerling. Je kan hier gemakkelijk inzicht in krijgen door op de pagina ‘workshops’ links in het menu te kiezen voor een doelgroep. Hierdoor filter je welke workshops geschikt zijn voor welke bouw. Liever persoonlijk advies? Vraag een van onze adviseurs om een (video)gesprek; zij lichten je graag toe welke projecten, workshops of voorstellingen het beste aansluiten bij jouw wensen en doelgroep.

Een cultureel project voor het einde van het schooljaar!

Ja, het is weer zover! Je hebt de taak om na te denken over een afsluiting van het schooljaar. De ene keer ben je er binnen twee seconden uit, de andere keer kan je er ’s nachts wakker van liggen. Gelukkig heeft Grote Broer hier ook over nagedacht en hebben we een mooi aanbod aan leuke activiteiten voor school die gegarandeerd zorgen voor de afsluiting waar je naar op zoekt bent!

Een aantal geschikte dagprojecten op een rijtje:

In welke kunstdisciplines kan je een creatief school project organiseren?

Heb je al een idee in welke kunstdiscipline je een project voor school wilt organiseren? Of is het wellicht de eerste keer dat je voor deze uitdaging staat? We geven graag een overzicht van de verschillende disciplines. Zo is het in een oogopslag duidelijk wat de mogelijkheden voor de school projecten zijn.

Daarnaast organiseert Grote Broer regelmatig projecten waarin meerdere kunstdisciplines samenkomen. Zoals de workshop Stop Motion. Dit is een crossover tussen beeldend en digitale media.

Wat is een school project in het thema 3D?

De term 3D ontwerpen in het onderwijs kan je vast niet ontgaan zijn. Het past bij het onderwijs van nu. Wellicht sta je voor de uitdaging om binnen dit thema een leuk project op school te organiseren, maar heb je eigenlijk geen flauw idee hoe je zelf met deze techniek moet omgaan. Wij hebben hier een aantal mooie projecten voor, waar je zelf ook een hele hoop van kan leren! En weet je er al een hoop van en heb je al voor ogen wat je wil? Ook dan zijn ze geschikt.

Workshop activiteiten projecten onderwijs

Wat zijn leuke school projecten voor de onderbouw?

Projecten voor onderbouw zijn soms wat moeilijk(er) te vinden dan projecten voor de bovenbouw. Beide doelgroepen vragen namelijk andere uitgangspunten en expertises. We hebben een prachtig aanbod in alle disciplines, speciaal gemaakt voor de jongere leerlingen van de school. Daarnaast zijn er workshops die beter geschikt zijn voor kinderen die graag fysiek bezig willen zijn en veel energie hebben. Bij andere workshops ligt de nadruk juist weer meer op de fijne motoriek. Heb jij duidelijk voor ogen wie je doelgroep is? Wij adviseren jullie graag over de perfecte workshop.

Wat zijn leuke school projecten voor de bovenbouw?

Ook schoolprojecten voor de bovenbouw zijn specifiek voor deze doelgroep ontwikkeld. Ook hier zijn de workshops weer zowel leuk als leerzaam! Met een groep 8 kan je de wondere wereld van Virtual Reality ontdekken. En dat is meer dan alleen de VR-bril opzetten! Met groep 5 kan je aan de slag met het maken van een vette beatbox. Hoe stoer is dat. Geef je les aan een klas met een overdosis aan energie en wil je dit op een positieve manier inzetten? Dan geven we graag een workshop Free Running of workshop Streetdance. Voor iedere specifieke wens hebben wij de perfecte oplossing!

Hoe organiseer je een creatieve dag voor je leerlingen?

Daar sta je dan, met de opdracht in je handen om een creatieve dag te organiseren voor je leerlingen. Breekt het zweet je al een beetje uit? Niet nodig! Waarschijnlijk weet je al het doel en voor wie je het schoolproject wil organiseren. En weet je dat nog niet? Dan hebben we je bij deze stap 1 gegeven. We helpen je graag verder in de zoektocht bij het organiseren van een creatief project op school of bijvoorbeeld een gave voorstelling. Dat is iets wat wij dagelijks doen. Met onze expertise ontlasten we je graag zoveel mogelijk. Zo organiseren wij al jaren de Cultuurproeverij. Scholen kunnen deze zelf samenstellen en de kinderen kennis laten maken met allerlei disciplines. Extra leuk is om een mooie voorstelling aan deze dag toe te voegen.

Misschien draai jij je hand helemaal niet om voor een leuke uitdaging als deze, is het net zoals bij ons je werk om zulke organisatiepuzzels rondom cultuuronderwijs op te lossen. Misschien kunnen we dan er juist echt een gezamenlijk project van maken? Laten we in gesprek gaan wat de mogelijkheden allemaal zijn zodat we een super dag voor de leerlingen weten neer te zetten!

Leuke themaprojecten voor de basisschool

Soms is het zo dat je een schoolproject wilt organiseren binnen een specifiek thema. Grote Broer werkt vaak samen met scholen die workshops van ons binnen hun themaproject op school willen inzetten. Vanuit diverse disciplines, zoals muziek, dans, theater of circus kunnen wij onze workshops aanpassen op jouw wensen en thema’s.

Is het thema juist het probleem? En kom je niet tot een overkoepelend idee? Benader ons vooral, wij denken graag mee! Je kan bijvoorbeeld voor een leuk project op school kiezen wat aansluit binnen een thema van het curriculum, of je kan een leuk uitstapje maken. Serieuze thema’s en doelen kunnen ten grondslag liggen voor een schoolproject, of een feestelijker onderwerp.

Rondom de kunstvorm circus kan je een feestelijke Circusdag op school organiseren ter afsluiting van het schooljaar. Maar circus leent zich goed voor het bevorderen van een veilig klimaat in de klas. Acrobatiek valt of staat namelijk met het hebben van vertrouwen in elkaar. Een ander thema is bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, bekijk vooral welke kinderboekenweek workshops wij aanbieden. Jaarlijks weer een nieuwe invulling!

Workshop activiteiten projecten basisschool

Wat vaak vergeten wordt bij een schoolproject

Doel: check.
Doelgroep: check.
Datum: check.

Je bent al een heel eind, maar grotere projecten op school vragen soms ook om een grotere voorbereiding dan alleen deze (belangrijke!) punten bepalen. Van het indelen van klassen, zorgen voor beschikbare lokalen tot een bijbehorend rooster. Dit lijkt misschien heel veel, maar wij organiseren dagelijks gave projecten op school, met een hele grote nadruk op WIJ. Wij ontzorgen je graag en zetten vol enthousiasme onze organiseer-expertise in, zodat jij er zo min mogelijk stress en werkzaamheden aan hebt. En je hoeft niet bang te zijn dat wij je doel en je wensen uit het oog verliezen, want dat is prioriteit nummer 1 als we schoolprojecten aan het organiseren zijn. Klinkt mooi, toch?

Projectdag op school; hoe werkt dat?

Zet jij je curriculum op volgens projectgestuurd onderwijs? Ben je bijvoorbeeld een IPC-school? Of vind je het gewoon fijn om aan de hand van een thema lesstof te behandelen? Wij kunnen je hierbij ondersteunen. Vaak wordt op scholen een projectperiode afgesloten met een bijzondere dag: de projectdag op school. Leerlingen tonen of presenteren wat ze hebben geleerd en gemaakt. Wat is er dan mooier om met professionals van buiten de school hier nog extra waarde aan te geven! Vanuit Grote Broer werken we samen met 250 workshopdocenten; allemaal professionals in hun vakgebied. Zij kunnen aan de hand van een thema de projectdag op school op een bijzondere manier presenteren samen met de leerlingen.

Ben je benieuwd naar onze projecten en activiteiten? We vertellen je er graag meer over. Bekijk ook alvast eens onze algemene voorwaarden, altijd handig om alvast te weten hoe wij precies werken.

Het vergroten van betrokkenheid bij de leerlingen

Het organiseren van projecten en voorstellingen op de basisschool is een geweldige manier om leerlingen betrokken en enthousiast te maken over leren. Als docent kun je overwegen om creatieve activiteiten voor de basisschool te integreren, zoals kunst- en handwerkprojecten die de creativiteit van je leerlingen stimuleren. Bovendien kan het invoeren van cultuureducatie in het basisonderwijs en kunsteducatie op de basisschool een diepgaand effect hebben op het begrip van leerlingen over de wereld om hen heen. Het organiseren van groepsvormende activiteiten in het basisonderwijs kan helpen bij het bevorderen van samenwerking en het verbeteren van de communicatievaardigheden van je leerlingen. Tot slot, overweeg om muziek in de klas te introduceren als een leuke en ontspannende manier om de dag te beginnen of te eindigen. Elk van deze elementen kan bijdragen aan het creëren van een boeiende en leerzame omgeving voor je leerlingen.