Show menu

Circusproject op school

Circusprojecten op school: stap voor stap naar succes

Met circusprojecten breng je veel dynamiek, energie, plezier én succeservaringen de school in. Als Grote Broer weten we goed wat er nodig is om te komen tot geslaagde circusprojecten op de basisschool. We regelen de juiste instructies en materialen. Ook zorgen we voor ervaren en leuke workshopdocenten die weten hoe ze leerlingen de fijne kneepjes moeten bijbrengen. Met hun begeleiding ontdekken leerlingen stapje voor stapje hoe ze zelf een circusact uitvoeren. Die acts – zoals lopen op een grote bal – leken eerst moeilijk maar blijken na wat oefenen tóch te lukken. Je niet uit het veld laten slaan en doorzetten helpen daarbij. Met succeservaringen tot gevolg: dát is de kracht van circusprojecten op school.

Aan de Circusdag beleeft de hele school plezier

Een geweldig circusproject voor de hele school is de Circusdag van Grote Broer. Dit circusproject bestaat uit twee delen: een ochtenddeel en een middagdeel. ’s Ochtends gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met verschillende circusacts. Ze kiezen er vervolgens één uit om met elkaar in te studeren. Het kan gaan om lopen op een grote bal, maar ook om koorddansen, jongleren of Chinese draaiborden omhoog houden. ‘s Middags geven alle leerlingen met hun ingestudeerde acts samen een spetterende circusshow. Die voeren ze natuurlijk op voor een hooggeëerd publiek van trotse ouders. Zo is de Circusdag is een circusproject waar iedereen aan meedoet.

De workshops Acrobatiek en Circusspelen

We lichten er nog twee superleuke circusprojecten voor je uit. Dit zijn geen dagprojecten maar workshops. Ook hiermee breng je de dynamiek en de vaardigheden van het circus binnen de schoolmuren. In de workshop Acrobatiek bijvoorbeeld ontdekken leerlingen dat ze veel meer samen kunnen dan ze eerst dachten. Na de introductie, waarbij er veel aandacht is voor veiligheid, doen leerlingen opwarmoefeningen. Daarna leren ze diverse acrobatische bewegingen die gebaseerd zijn op balans en evenwicht. Ze gaan aan de slag in duo’s én als groep. Samenwerken en vertrouwen op elkaar zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Ook aspecten als kracht, coördinatie en concentratie komen aan bod. Tijdens de workshop Circusspelen maken de leerlingen in kleine groepjes kennis met uiteenlopende circusmaterialen en circusactiviteiten. Jongleren, koorddansen, een diabolo in de lucht houden, fietsen op een éénwieler: er is keuze te over.

Ook circusprojecten organiseren?

Heb je interesse in het organiseren van circusprojecten op jouw basisschool? Grote Broer helpt je daar graag bij. We denken met je mee en nemen de organisatie van begin tot eind uit handen. Ook zijn we in de hele voorbereidingstijd goed voor je bereikbaar. We zorgen ervoor dat de circusprojecten aansluiten op jullie wensen en doelen. Ook maken we briefings, planningen en draaiboeken. Vaak is het enige wat je als school moet doen het regelen van ruimtes. Wil je meer weten over een circusprojecten op school? Neem dan contact met ons op.