Show menu

Creatieve dag op school

Een dagproject zorgt voor groepsbinding, plezier én ontwikkeling

Een creatieve dag op school: die zorgt voor verbinding, plezier en het ontwikkelen van vaardigheden. Grote Broer biedt energieke workshops en dagprojecten voor scholen en brede scholen. We hebben een groot aanbod dat verschillende kunstvormen en disciplines bestrijkt. Van muziek en dans tot digitale media en kunst & techniek. Voor één groep of de hele school. Voor de jongsten tot de oudsten. Er is heel veel mogelijk! In een creatieve dag kunnen leerlingen kennismaken met nieuwe werelden en disciplines. Ze leren samen te werken, hun grenzen te verleggen en zich te presenteren. Ook ontdekken leerlingen wat ze leuk vinden én waar hun talenten liggen. Met een creatief dagproject valt in één dag heel veel te doen, te ontdekken en te beleven. Ervaren en dóen staan voorop!

Voorbeelden van een creatieve dag op school

Er zijn verschillende mogelijkheden voor en invullingen van een creatieve dag op school. Je kunt de creatieve dag vormgeven naar je eigen wensen, doelen en behoeften. Wat dacht je van de workshop Theatersport, de workshop Textiel Collage of de workshop Upcycling? In de workshop Theatersport leren leerlingen de basistechnieken van improvisatie, zoals incasseren, samenspelen en accepteren. Ze zetten hun verbeelding aan het werk en gebruiken hun creativiteit volop. In de workshop Textiel Collage ontdekken leerlingen hoeveel er mogelijk is met oude kleding en stoffen. Ze gaan aan de slag met recycling en vergroten hun gevoel voor kleur en vorm. Zo zit er ook duurzaamheid in de creatieve dag. Dat laatste geldt ook voor de workshop Upcycling. Daarin gaan leerlingen aan de slag met het hergebruiken van plastic afval. Ze gaan anders naar plastic kijken en maken een kunstwerk uit wat voorheen ‘afval’ was. We prikkelen hun fantasie en creativiteit. 

Een creatieve dag op school: hoe organiseer je die?

Als Grote Broer denken we graag met je mee over de invulling van een creatieve dag op school. Wat zijn je wensen, doelen en behoeften? We komen vooraf langs op gesprek en brengen die samen met jou in kaart. Met als doel een creatieve dag met een programma dat aansluit op jouw school. Vervolgens nemen we de organisatie uit handen. Van materialen en professionele, gedreven workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken: wij regelen het. In samenspraak met jou stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat onze workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor een creatieve dag op school? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je daarna nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht! Zo komen we samen tot een creatieve dag waar leerlingen met plezier op terug zullen kijken.