Show menu

Dansproject op school

Breng leerlingen in beweging met dansprojecten op de basisschool

In dans komt heel veel samen: beweging, muziek, ritme, expressie, choreografie, samenspel en presentatie. En dan hebben we het plezier dat samen dansen en bewegen op muziek brengt nog niet eens genoemd! Met dansprojecten op de basisschool breng je jouw leerlingen op een inspirerende en leuke manier in beweging met elkaar. Daar komt nog bij dat dans ook een manier is om je leerlingen te laten kennismaken met andere culturen. Dans is als een universele taal waar je de hele wereld mee over kunt. Grote Broer heeft een aantal dansprojecten voor de basisschool ontwikkeld die precies dit als uitgangspunt hebben. Daarbij houden onze workshopdocenten rekening met leerlingen die eerst uit hun schulp moeten kruipen. Zij creëren een veilig en tegelijk energiek en stimulerend klimaat waarin zij leerlingen aan het dansen krijgen. Leerlingen leren om hun grenzen te verleggen en zetten samen een dansprestatie neer om trots op te zijn!

Wereld Dansdag: een dagproject op school!

We doen een greep uit ons aanbod van dansprojecten op de basisschool. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Wereld Dansdag? Hiermee breng je de hele school een dag lang in beweging. In de ochtend volgen de leerlingen dansworkshops. Zo ontdekken ze allerlei internationale dansen, zoals Afrikaanse dans of de Japanse Kung Fu-dans. In de middag is er een spetterende dansvoorstelling. Daarin komen alle groepen met hun ingestudeerde dans samen. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom om deze dansshow te komen bekijken.

Ontdek ook onze dansworkshops

Heb je op dit moment geen ruimte voor een dagproject zoals de Wereld Dansdag? Maar wil je wél een dansproject op school? Grote Broer biedt ook dansworkshops waarin leerlingen in hun groep met dans aan de slag gaan. Zo is er de workshop Werelddans. Daarin maken leerlingen kennis met dansen van over de hele wereld. Van Spanje tot Italië en van Engeland tot Japan! Deze workshop start met een warming-up waarbij de leerlingen een aantal basisbewegingen leren. Hierna gaan ze aan de slag met de choreografie. Samen oefenen de leerlingen de hele dans en aan het eind van de workshop voeren ze hun werelddans op. In de workshop Hiphopdance leren leerlingen dansen vanuit een flow. Ze ontdekken hoe ze bewegingen vloeiend in elkaar over kunnen laten gaan. Sneller dan ze denken kunnen leerlingen al uit de voeten met mooie moves. Aan het eind van de workshop voeren de leerlingen hun hiphopdance samen op.

Meer weten over onze dansprojecten op de basisschool?

Wil je jouw leerlingen ook in beweging brengen? Met onze dansprojecten lukt dat zeker! We denken graag met je mee en kunnen de dansprojecten desgewenst aanpassen aan jouw specifieke wensen of doelen. De organisatie van een dansproject op school kunnen we van begin tot eind uit handen nemen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We horen graag van je!