Show menu

Muziekproject op school

Samen muziek maken schept een band

Expressie, melodie, ritme, dans: in muziekprojecten op school komt veel samen. Bovenal zorgen muziekprojecten op de basisschool voor veel onderling plezier en stimuleren ze letterlijk het samenspel. Leerlingen ontdekken nieuwe instrumenten en mogelijkheden – ook met alledaagse voorwerpen kun je bijvoorbeeld muziek maken! Leerlingen leren zich uiten via muziek en presenteren zich samen in een optreden. Dat schept een band! Muziekprojecten op basisscholen zijn hiermee bij uitstek geschikt voor het (verder) versterken van het groepsgevoel.

Grote Broer verzorgt muziekprojecten op school

Grote Broer heeft veel ervaring met muziekprojecten voor scholen. Zo verzorgen we een groot aantal muziekworkshops en een muzikale lessenserie. We werken daarbij met gekwalificeerde workshopdocenten. Zij weten precies hoe zij de muzikaliteit en expressie van leerlingen helemaal tot bloei kunnen laten komen. Samen met Grote Broer haal je voor jouw leerlingen het beste uit muziekprojecten. Tijdens een projectdag volgen de leerlingen ’s ochtends in hun groepje energieke workshops. Daarin krijgen ze de basisbeginselen van hun instrument(en) bijgebracht. Daarna studeren ze hun muziekdeel in. In de middag komen alle leerlingen samen en geven met elkaar één spetterende voorstelling! Al onze activiteiten kunnen we ook op maat maken voor scholen. Daarbij kunnen we specifieke wensen en doelen van de school of een groep leerlingen centraal stellen. Heb je daarover vragen? Onze adviseurs staan voor je klaar en vertellen je er graag meer over.

Een greep uit onze muziekprojecten

Deze drie dagprojecten staan helemaal in het teken van muziek: de Streetbeatsdag, Muziekproject Reis om de Wereld en het Muziekproject Sambaschool. Tijdens de Streetbeatsdag maak je met de hele school – of zelfs meerdere scholen – muziek met instrumenten ‘van de straat’. Denk aan vaten, tonnen en jerrycans. Slagwerk en ritme staan daarbij centraal. De leerlingen zorgen aan het eind van de dag voor een stoer optreden! In het Muziekproject Reis om de Wereld komen muziek, dans en zang samen. De leerlingen werken met elkaar aan een feestelijk voorstelling en reizen samen de wereld over. Sierlijke Indiase danseressen, Chinese zwaardvechters, Australische didgeridoo-klanken: dat en nog veel meer komt aan bod.

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd wat Grote Broer voor je kan betekenen bij het organiseren van muziekprojecten? In een persoonlijk gesprek brengen we wensen en mogelijkheden samen. Vervolgens nemen we de organisatie van je over en zorgen we zoals gezegd voor professionele en inspirerende workshopdocenten. Zij weten als geen ander hoe ze een veilige sfeer creëren. Daarbinnen voelen leerlingen zich gestimuleerd en leren ze hun grenzen te verleggen. Daarnaast leveren we de instrumenten en materialen die nodig zijn voor het muziekproject op jouw school. Je krijgt ruim van tevoren alle benodigde informatie, ook voor de voorbereiding met jouw leerlingen. Heb je tijdens de voorbereidingstijd vragen? Je kunt altijd bij ons terecht. Met elkaar zorgen we voor bruisende muziekprojecten! Neem contact met ons op voor meer informatie.