Show menu

Project voor afsluiting schooljaar

Project schoolafsluiting: samen het schooljaar goed uitluiden

De afsluiting van het schooljaar van de basisschool komt in zicht. Samen met leerlingen, leerkrachten én ouders wil je het jaar goed uitluiden. Een project schoolafsluiting is daarvoor een uitgelezen manier. Iedereen die betrokken is bij school geniet mee van dit project dat de afsluiting van het schooljaar markeert. Voor leerlingen biedt het de mogelijkheid om hun energie kwijt te kunnen en samen nog één keer te knallen. Zo gaat iedereen met een goed gevoel de zomervakantie is. Op naar een nieuw schooljaar!

Alle leerlingen doen mee!

De dagprojecten van Grote Broer zijn bij uitstek geschikt voor een feestelijke schoolafsluiting. Dit zijn activiteiten waar de hele school aan mee kan doen. Van de jongsten tot de oudsten: alle leerlingen zijn van de partij. In de ochtend studeren de leerlingen in hun eigen groep hun act of bijdrage in. Onze ervaren en gedreven workshopdocenten begeleiden hen daarbij. Zij enthousiasmeren de leerlingen, stimuleren hen in hun ontwikkeling en zorgen voor een prettige sfeer in de groep. Kennismaken met nieuwe kunstvormen, je grenzen verleggen, samenwerken, jezelf presenteren, je fysiek leren uiten: het hoort er allemaal bij. Om daarbij niet te vergeten dat leerlingen vooral ook heel veel plezier hebben! In de middag komt alles samen in één grootse show. Ouders zijn natuurlijk van harte welkom om als trots publiek de voorstelling bij te wonen. 

Project afsluiting schooljaar: van Lipdub tot Circusdag

Ben je benieuwd uit welke projecten je kunt kiezen als schoolafsluiting? We geven je een impressie van de schoolprojecten die Grote Broer voor je kan organiseren. Daarbij kunnen we de activiteiten voor jouw school op maat snijden als dat beter past. Jouw wensen en doelen voor de schoolafsluiting staan centraal. Wat dacht je van de theaterdag Opa en de Reismachine, het dagproject Lipdub of de enerverende Circusdag? Bij de theaterdag Opa en de Reismachine leren leerlingen de basisbeginselen van theater en verrijken hun expressieve vaardigheden. Bij het dagproject Lipdub gaan leerlingen aan de slag met dans en choreografie. Ook denken ze creatief mee: hoe kunnen we deze scène nóg interessanter maken? Dat levert aan het eind van de dag een heuse videoclip op. Tijdens de Circusdag werken de leerlingen aan verschillende circusacts. Van jongleren tot fietsen op één wiel. Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden en doen succeservaringen op.

Wat is nodig voor de organisatie?

In een gesprek nemen we jouw wensen en behoeften voor de afsluiting van je schooljaar met je door. Daarna verzorgen we de organisatie. We regelen planningen, briefings, draaiboeken en natuurlijk de workshopdocenten en benodigde materialen. Als school regel je meestal alleen de ruimtes. De afspraken zetten we helder op papier. Deze informatie sturen we je ruim van tevoren toe. Heb je nog vragen? We staan voor je klaar. Samen maken we er een memorabel project schoolafsluiting van.