Show menu

Projectdag op school

Projectdag basisschool markeert bijzondere momenten

Met een projectdag op de basisschool kun je een themaperiode, een specifiek project of zelfs het schooljaar afsluiten. Een projectdag markeert daarmee vaak een bijzonder moment. Met elkaar sta je ergens feestelijk bij stil. Of nou ja, stil staan is er niet bij op een projectdag! Integendeel: een projectdag op de basisschool is energiek, dynamisch en bruisend. Iedereen komt in beweging en werkt mee aan een knallend slotakkoord. Dat markeert nog eens het einde van een themaperiode of het schooljaar!

Terugkerende vaardigheden in een projectdag

Vaardigheden als samenwerken, jezelf presenteren, je grenzen verleggen en interesse tonen in anderen komen in alle projectdagen terug. En, zeker niet onbelangrijk: veel plezier hebben samen! Aan een projectdag kan de hele school meedoen. Dat maakt een projectdag op de basisschool tot zo’n krachtige activiteit. Het zorgt voor het versterken van het groepsgevoel, zowel binnen de eigen klas als binnen de school als geheel. Het leuke van een projectdag op school is dat er niet alleen een rol voor leerlingen is weggelegd. Ook leerkrachten en ouders kunnen participeren en deel uitmaken van deze bijzondere dag.

Zo ziet een projectdag eruit voor de leerlingen

In de ochtend werken de leerlingen in hun eigen groep aan hun bijdrage. Dit gaat bijvoorbeeld om een act, een choreografie of een theaterscène. Onze professionele en enthousiaste workshopdocenten begeleiden de leerlingen hierbij. Zij laten leerlingen hun vaardigheden ontdekken en ontwikkelen. Ook zorgen ze voor een prettige en energieke sfeer in de groep. In de middag komen alle bijdragen samen in één knallend eindproduct. Dit kan een videoclip zijn of een voorstelling die de leerlingen met elkaar op het toneel brengen. Ouders zijn natuurlijk van harte uitgenodigd als trots publiek. Zo creëer je een verbindende en geslaagde projectdag op jouw basisschool waar iedereen met plezier aan terugdenkt. 

Projectdag basisschool: waar kun je uit kiezen?

Waar kun je aan denken bij een projectdag op school? We geven je drie voorbeelden: het uitbundige muziekproject Sambaschool, de spetterende Wereld Dansdag en het swingende muziekproject Fame. Tijdens de projectdag Sambaschool staat het samen vieren centraal. Met elkaar bouw je een spetterend feest alsof het Braziliaans carnaval is. Daarbij gaan de leerlingen aan de slag met de disciplines muziek, zang en dans. Bij de Wereld Dansdag studeren leerlingen dansjes in uit de hele wereld. Van de Surfdans uit Hawaï tot de Kung Fu dans uit Japan. Ritme, expressie en samenspel zijn enkele elementen die tijdens deze projectdag aan bod komen. Natuurlijk sluiten we de dag af met een spectaculaire dansvoorstelling. In het muziekproject Fame vorm je met de hele school een swingende band. De onderbouwgroepen gaan aan de slag met dans, de bovenbouwgroepen maken kennis met allerlei instrumenten. Dat leidt tot een geweldig optreden van dé schoolband!