Show menu

Projecten voor de bovenbouw

Sluit aan op jouw leerlingen met projecten bovenbouw

Leerlingen in de bovenbouw bereik je vanzelfsprekend op een andere manier dan leerlingen in de onderbouw. Dat verschil zit niet alleen in werk- en aanspreekvormen. Ook inhoudelijk hebben oudere leerlingen behoefte aan projecten in de bovenbouw die aansluiten op hun belevingswereld. Cultuurlessen waar ze zich in kunnen herkennen en waar ze hun energie en ideeën in kwijt kunnen. Grote Broer verzorgt vanuit een jarenlange ervaring in kunsteducatie daarom specifieke projecten bovenbouw. Hierin maken we vaak een verbinding tussen verschillende genres, zoals kunst & techniek. Ook het gebruik van digitale media komt regelmatig terug in onze cultuurlessen voor de onderbouw. Zodat we met onze projecten echt aansluiten op de interesses en leefwereld van de leerlingen. Voorbeelden van projecten voor de bovenbouw waarin kunstvormen zoals theater en dans samenkomen met techniek zijn:
Augmented Reality
Filmtechnieken
Vloggen
Virtual Reality
Sound Design

Meer voorbeelden van projecten bovenbouw

Daarnaast zijn er projecten voor de bovenbouw waarin een bepaalde discipline meer centraal staat. Wat dacht je van de workshops Breakdance, Soapacteren of Filmwonden Grime? In de workshop Breakdance maken leerlingen kennis met de verschillende aspecten van Breakdance. Ze leren diverse basismoves en ook enkele complexere moves. Doorzettingsvermogen speelt een rol, net zoals samen plezier hebben. In de workshop Soapacteren duiken de leerlingen in de wereld van soapseries. Ze zetten hun eigen verhaallijnen op papier en kruipen in de huid van personages. Ook werken ze samen en voegen hun ideeën bij elkaar. Een spannende cliffhanger mag niet ontbreken! In de workshop Filmwonden Grime gaan leerlingen aan de slag met verschillende grimeermaterialen en -technieken. Ze gebruiken hun verbeelding, maken een eigen ontwerp en voeren dit uit bij een andere leerling. Dit zijn voorbeelden van projecten voor de bovenbouw waarmee je leerlingen activeert, stimuleert en creatief aan het werk zet.

Wat heb je nodig voor het organiseren ervan?

Het is altijd goed om vooraf te weten wat je wil en waarom. In dit geval weet je al dat je specifiek projecten voor de bovenbouw wil organiseren. Als Grote Broer denken we graag met je mee. In een persoonlijk gesprek stemmen we alle uitgangspunten met je af. Daarna gaan wij aan de slag met de organisatie. We nemen je heel veel werk uit handen. Van briefings, planningen en draaiboeken tot materialen en workshopdocenten: wij regelen het. Ook eventuele bijzonderheden spreken we met je door zodat onze workshopdocenten goed voorbereid op school komen. Wat je nog wel als school moet regelen voor een projecten in de bovenbouw? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dat staat ook helder beschreven in de informatie die je vooraf van ons ontvangt. Heb je nog vragen over de projecten bovenbouw? Je kunt altijd bij ons terecht.