Show menu

Projecten voor de onderbouw

Met projecten onderbouw bereik je jouw leerlingen

Leerlingen in de onderbouw bereik je vanzelfsprekend op een andere manier dan leerlingen in de bovenbouw. Dat verschil zit niet alleen in werk- en aanspreekvormen. Ook inhoudelijk hebben jongere leerlingen behoefte aan projecten in de onderbouw die aansluiten op hun belevingswereld. Aan cultuurlessen waarin ze zich kunnen herkennen en waar ze vooral ook hun energie en fantasie in kwijt kunnen. Daarnaast bieden projecten in de onderbouw versterking op vaardigheden als samenwerken, je grenzen verleggen en jezelf goed kunnen uiten. Grote Broer verzorgt vanuit een jarenlange ervaring in kunsteducatie daarom specifieke projecten onderbouw. Daarbij kun je kiezen uit allerlei disciplines en invalshoeken, zoals:
Kleuterdans
Piratenstunts
Theaterspelletjes
Schaduwspel
Upcycling
Reactiebaan
Alle projecten voor de onderbouw kunnen we ook verder op maat maken. Daarmee laten we de creatieve workshops goed aansluiten op de identiteit, visie of specifieke thema’s van jouw school.

Meer voorbeelden van projecten onderbouw

Hierbij lichten we enkele voorbeelden van projecten voor de onderbouw toe. Daarmee activeer en stimuleer je jouw leerlingen op creatief gebied. Wat dacht je van de workshops Circusspelen, Dansexpressie en Sprookjesfilm? De workshop Circusspelen brengt verschillende circusmaterialen én veel plezier met zich mee. Leerlingen gaan bijvoorbeeld jongleren, koorddansen en lopen op een grote bal. Wat eerst nog erg moeilijk leek, blijkt met goede begeleiding en materialen tóch mogelijk. Daarmee doen leerlingen een bijzondere succeservaring op. In de workshop Dansexpressie staat de kennismaking met dans centraal. Met toegankelijke oefeningen ontdekken leerlingen hoe ze zich fysiek kunnen uitdrukken. Ook werken ze spelenderwijs aan hun gevoel voor ritme en zelfexpressie. In de workshop Sprookjesfilm komen theater en film samen. Leerlingen studeren eerst scènes in en nemen daarna een heuse film op. Je verbeelding gebruiken, je inleven in een ander, beeldend een verhaal vertellen: dit komt allemaal aan bod. 

Wat heb je nodig voor de organisatie?

Wat zijn je doelen en welke leeftijdsgroep(en) wil je bereiken? In dit geval weet je al dat je specifiek projecten voor de onderbouw wil organiseren. Als Grote Broer adviseren we je daar graag over. In een persoonlijk gesprek stemmen we de wensen en doelen met je af. Daarna gaan wij aan de slag met de organisatie en nemen je veel praktisch werk uit handen. Van het maken van briefings, planningen en draaiboeken tot het regelen van materialen en workshopdocenten. Ook eventuele bijzonderheden spreken we met je door. Zo komen onze workshopdocenten goed voorbereid op jouw school. Wat je nog wel moet regelen voor een projecten in de onderbouw? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat ook helder beschreven in het draaiboek dat je ruim van tevoren van ons ontvangt. Heb je nog vragen over de projecten onderbouw? Daarmee kun je altijd bij ons terecht.