Show menu

Theaterproject op school

Fantasie stimuleren met theaterprojecten op de basisschool

Met theaterprojecten op de basisschool laat je jouw leerlingen kennismaken met toneel, verbeelding, expressie en samenspel. Ook stimuleer je met theaterprojecten de fantasie en het inlevingsvermogen van leerlingen. Door in de huid van een ander te kruipen, ontdekken ze hoe een ander zich kan voelen. Een waardevolle ervaring, die indruk maakt. Theater op school leidt zo tot meer verbinding en begrip voor elkaar. Daarnaast is het natuurlijk een geweldige uitlaatklep die veel plezier oplevert.

Grote Broer verzorgt theaterprojecten op de basisschool

Grote Broer heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van theaterprojecten voor scholen. We bieden een groot aantal theaterworkshops en creatieve dagprojecten. We werken daarbij met gekwalificeerde workshopdocenten die precies weten hoe zij leerlingen optimaal begeleiden. Zo haal je samen met Grote Broer voor jouw leerlingen het beste uit theaterprojecten. Al onze activiteiten kunnen we ook op maat aanbieden. Daarbij kunnen specifieke behoeften en doelen van de school centraal staan. Heb je daarover vragen? Onze adviseurs denken graag met je mee en staan voor je klaar.

Hotel Heerlijk: dag vullend theaterproject voor de basisschool

Een voorbeeld van een theaterproject die Grote Broer aanbiedt voor basisscholen is de theaterdag Hotel Heerlijk. Deze is als volgt opgebouwd: ‘s ochtends volgen de leerlingen workshops waarin ze de basisbeginselen van theater leren. Daarna studeren ze per groepje hun scènes in. In de middag komen alle leerlingen en scènes samen in één grote, spetterende voorstelling. Ouders zijn daarbij van harte welkom als publiek. De leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden. Ze leren zich te uiten en te presenteren op een podium. Ook ervaren ze hoe het is om samen iets te maken. Boek daarom vooral een theaterproject op jullie basisschool!

Meer weten over theaterprojecten op school?

Wil je weten wat Grote Broer kan betekenen voor een theaterproject op jouw school? In een persoonlijk gesprek denken we met je mee. Vervolgens nemen we de organisatie van begin tot eind van je over. We maken briefings, planningen en draaiboeken. Ook zorgen we zoals gezegd voor professionele en enthousiaste workshopdocenten. Zij verstaan de kunst om een veilige sfeer te creëren. Daarbinnen voelen leerlingen zich uitgedaagd en durven ze hun grenzen te verleggen. Daarnaast leveren we de attributen en materialen die nodig zijn voor het theaterproject op jouw school. Meestal zijn de ruimtes het enige wat je als school nog zelf regelt. Je krijgt ruim van tevoren alle benodigde informatie, ook voor de voorbereiding met jouw leerlingen. Heb je tijdens dit proces vragen? Je kunt ons altijd bereiken. Samen zorgen we voor geslaagde theaterprojecten! Neem contact met ons op voor meer informatie.