Show menu

Theaterproject op school

Fantasie en inlevingsvermogen stimuleren met theaterprojecten

Met theaterprojecten op school laat je jouw leerlingen kennismaken met toneel, verbeelding, expressie en samenspel. Ook stimuleer je met theaterprojecten de fantasie en het inlevingsvermogen van leerlingen. Door in de huid van een ander te kruipen, ontdekken ze hoe een ander zich kan voelen. Een waardevolle ervaring, die indruk maakt. Theater op school leidt zo tot meer verbinding en begrip voor elkaar. Daarnaast is het natuurlijk een geweldige uitlaatklep die veel plezier oplevert.

Grote Broer verzorgt theaterprojecten op school

Grote Broer heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van theaterprojecten voor scholen. We bieden een groot aantal theaterworkshops en creatieve dagprojecten. We werken daarbij met gekwalificeerde workshopleiders die precies weten hoe zij leerlingen optimaal begeleiden. Zo haal je samen met Grote Broer voor jouw leerlingen het beste uit theaterprojecten. Al onze activiteiten kunnen we ook op maat aanbieden. Daarbij kunnen specifieke behoeften en doelen van de school centraal staan. Heb je daarover vragen? Onze adviseurs denken graag met je mee en staan voor je klaar.

Van wereldreis tot ridder Roeland: ontdek ons aanbod

Voorbeelden van theaterprojecten die Grote Broer aanbiedt voor scholen zijn de theaterdagen Opa en de Reismachine en Ridder Roeland. Beide dagen zijn als volgt opgebouwd: ‘s ochtends volgen de leerlingen workshops waarin ze de basisbeginselen van theater leren. Daarna studeren ze per groepje hun scènes in. In de middag komen alle leerlingen en scènes samen in één grote, spetterende voorstelling. Ouders zijn daarbij van harte welkom als publiek. In het verhaal van Opa en de Reismachine reizen de leerlingen de hele wereld over. Van Kenia tot Rusland en Italië: de reismachine brengt hen overal. Met Ridder Roeland maken de leerlingen een spannend uitstapje naar de Middeleeuwen. Daarbij leren ze meteen ook iets over de geschiedenis van dit bijzondere tijdperk. In beide theaterprojecten verrijken leerlingen hun expressieve vaardigheden. Ze leren zich te uiten en te presenteren op een podium. Ook ervaren ze hoe het is om samen iets te maken.

Meer weten?

Wil je weten wat Grote Broer kan betekenen voor een theaterproject op jouw school? In een persoonlijk gesprek denken we met je mee. Vervolgens nemen we de organisatie van begin tot eind van je over. We maken briefings, planningen en draaiboeken. Ook zorgen we zoals gezegd voor professionele en enthousiaste workshopleiders. Zij verstaan de kunst om een veilige sfeer te creëren. Daarbinnen voelen leerlingen zich uitgedaagd en durven ze hun grenzen te verleggen. Daarnaast leveren we de attributen en materialen die nodig zijn voor het theaterproject op jouw school. Meestal zijn de ruimtes het enige wat je als school nog zelf regelt. Je krijgt ruim van tevoren alle benodigde informatie, ook voor de voorbereiding met jouw leerlingen. Heb je tijdens dit proces vragen? Je kunt ons altijd bereiken. Samen zorgen we voor geslaagde theaterprojecten! Neem contact met ons op voor meer informatie.