Show menu

Themaprojecten voor de basisschool

Een themaproject op school: dit zijn de mogelijkheden

Stel, je werkt met je leerlingen of misschien wel de hele school aan een specifiek thema. Een thema waarnaar jullie met elkaar veel onderzoek hebben gedaan en waar jullie veel kennis over hebben opgedaan. Wat kan Grote Broer dan voor je betekenen? Er zijn heel veel mogelijkheden als het gaat om een themaproject op school. Onze workshops, dagprojecten en lessenseries geven daarvoor veel houvast en aanknopingspunten. En wil je een activiteit zo aanpassen dat die nog beter aansluit op het themaproject op jouw basisschool? Dat kan! Onze kunsteducatieadviseurs gaan graag met je in gesprek over je wensen en doelstellingen. Op basis daarvan komen we samen tot een aanbod dat naadloos aansluit op het themaproject op school. Door het thema in een kunstzinnige vorm te gieten, ontdekken leerlingen weer nieuwe kanten van datzelfde thema. Hoe verrassend is dat! Zo blijven ze geïnspireerd en gemotiveerd.

Voorbeelden van creatieve workshops

Wat zijn nu workshops die je kunt inzetten voor een themaproject op school? Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen! Een greep uit ons brede, gevarieerde aanbod: de workshop Theaterspelletjes, de workshop Cartoon Tekenen en de workshop Stop Motion. In de workshop Theaterspelletjes maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met theater. Ze spreken hun fantasie en verbeeldingskracht aan en hebben veel plezier samen. In de workshop Cartoon Tekenen speelt humor een grote rol. Leerlingen kijken kritisch naar wat grappig is en waarom. Ze leren hun ideeën in een tekening om te zetten. In de workshop Stop Motion ontdekken leerlingen de stop motion techniek. Ze vertalen een verhaal naar een serie foto’s en werken in groepjes samen. Bij al deze workshops kunnen we het centrale gegeven van het schoolproject meenemen als leidraad. Zo sluiten ze mooi aan op het themaproject van jouw school.

Wat heb je nodig voor een themaproject op school?

Grote Broer denkt graag met je mee over het themaproject op school. Hoe wil je aansluiten op het thema waarmee jullie bezig zijn? Welke activiteiten passen bij je wensen en doelstellingen? Als we dat samen in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag met organiseren. Daarbij nemen we je heel veel uit handen. Van het maken van briefings en planningen tot het zorgen voor de materialen. Ook regelen we de workshopdocenten. Die zijn professioneel en enthousiast en weten als geen ander hoe zij het creatieve proces bij leerlingen aanwakkeren. We delen alle informatie tijdig met je zodat je weet waar je aan toe bent. Wat je zelf kunt doen rond de activiteiten voor het themaproject op jouw school? Dat blijft vaak beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Heb je gedurende het proces nog vragen of opmerkingen? Je kunt altijd bij ons terecht.