Show menu

Brede school activiteiten

Organiseer jij de brede school activiteiten? Grote Broer komt in heel Nederland langs op school. Met professionele kunstdocenten en activiteiten die goed aansluiten op de belevingswereld van jouw leerlingen. Plezier en leren gaan immers super samen! In het overzicht hieronder staan alle brede school activiteiten op een rij!
Je gekozen filters Filters wissen
64 Workshops geselecteerd

Informatie of advies op maat voor jouw school? Laten we kennismaken!

“Alle ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten en kinderen hebben een geweldig optreden gemaakt en gezien. Vooral de kinderen hebben genoten van deze dag.”

De Regenboog – Hoensbroek

“Wat een topdag hebben de kinderen gehad. Ik kan niet anders zeggen dan dat werkelijk elk kind deze workshop vanuit de tenen heeft beleefd. Het team van de ENMS was ook laaiend enthousiast.”

Eerste Nederlandse Montessorischool – Den Haag

“Wat betreft jullie organisatie ben ik ook heel tevreden, snelle reacties en heldere afspraken die allemaal nagekomen zijn.”

De Beiaard – Utrecht

Wil je ook zelf met je klas aan de slag gaan in een thema? En zoek je inspiratie? Kijk dan bij onze gratis lessen!

“Wat een top dag! Ontzettend genoten. Enthousiaste leerlingen van peuters t/m groep 7. Acts waren goed aangesloten bij de leeftijd. De samenwerking met workshopdocenten is als prettig ervaren. Kortom: superdag gehad en voor herhaling vatbaar!”

De Bongerd – Zutphen

Elke week aan de slag met een workshop van Grote Broer

Workshops zonder materiaalkosten? 

Interessante workshops delen met collega’s?

Welke projecten zijn er voor de brede school?

Voor de brede school zijn er veel mogelijkheden voor projecten en projectdagen. Die zijn in principe geschikt voor alle leerlingen, van de jongsten tot de oudsten. Iedereen doen op zijn eigen niveau mee aan een brede school project. Leerlingen leren nieuwe werelden kennen, ontdekken hun talenten, maken veel plezier samen en doen succeservaringen op. Wat dacht je van de Streetbeatsdag? Vaten en jerrycans zijn enkele van de ‘instrumenten’ die we inzetten bij het brede school project de Streetbeatsdag. Leerlingen komen erachter hoe leuk slagwerk is. Bij de Cultuurproeverij is dat anders. Daarbij maken leerlingen kennis met verschillende disciplines en kunstvormen. Ervaren en ontdekken staan daarbij voorop. Als brede school kun je zelf het ‘menu’ van deze proeverij samenstellen.

Hoe ziet een brede school project er concreet uit?

In de ochtend volgen de leerlingen workshops. Ze krijgen begeleiding van onze ervaren en superleuke workshopdocenten. Met veel goede energie en deskundigheid gaan zij aan de slag met de leerlingen. Het bewaken en creëren van een prettige sfeer in de groep is daarbij altijd het uitgangspunt. Afhankelijk van het gekozen pakket zijn dit één of twee workshops. Tijdens deze workshop(s) studeren de leerlingen een act in. In de middag vindt de voorstelling plaats. Elke groep treedt op met de act die zij hebben ingestudeerd. Het thema van de gekozen projectdag is staat daarbij centraal. Dat kan dus een straatoptreden met jerrycans zijn of een circus of dansvoorstelling! De workshopdocenten zorgen ervoor dat de eindvoorstelling één knallend geheel is en leiden alles in goede banen. Als ‘hooggeëerd publiek’ zijn ook ouders van harte welkom bij de eindvoorstelling van het brede school project.

Wat is er nodig voor het organiseren van een brede school project?

Grote Broer denkt graag mee over een projectdag voor jouw brede school en neemt de organisatie uit handen. We regelen vrijwel alles. Van materialen en ervaren workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken. We komen altijd vooraf langs om de projectdag voor jouw school door te spreken. Aan de hand van dit gesprek zetten we alle benodigde informatie (zoals planning en draaiboek) op papier. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor een geslaagde projectdag? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je als brede school ruim van tevoren van ons krijgt. Naast onze dagprojecten bieden we ook meer dan 40 voorstellingen aan. Een voorstelling is ook een hele mooie toevoeging aan een projectdag. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Die kun je altijd aan ons stellen. Samen gaan we voor een spetterende projectdag!

Leuke schoolactiviteiten

Op zoek naar leuke schoolactiviteiten om de leerlingen enthousiast te maken en hun creativiteit te stimuleren? Bij Grote Broer bieden we een scala aan boeiende activiteiten die de kinderen zullen inspireren en vermaken. Van kunstzinnige workshops tot technische projecten en alles daartussenin, er is voor elk wat wils. Onze professionele docenten zorgen voor een interactieve en leerzame ervaring, waarbij de leerlingen van jullie basisschool actief betrokken worden en hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Activiteiten middenbouw

Voor de middenbouw hebben we speciaal ontworpen activiteiten die aansluiten bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. We bieden workshops aan in alle kunstdisciplines, zodat jouw leerlingen hun talenten kunnen ontdekken. Daarnaast organiseren we ook educatieve activiteiten, waarbij ze op een leuke en creatieve manier kunnen leren over wetenschap, natuur en techniek. Dit noemen we de Techlabs. Door middel van interactieve projecten worden ze gestimuleerd om samen te werken, problemen op te lossen en hun nieuwsgierigheid te verkennen.

Activiteiten onderbouw

Ook voor de jongste leerlingen, de onderbouw, hebben we boeiende activiteiten op maat gemaakt. Deze activiteiten zijn gericht op spelenderwijs leren en het stimuleren van de verbeeldingskracht van de kinderen. Van kleurrijke knutselprojecten tot muziek- en bewegingsactiviteiten en het maken van een echte film! Er is altijd iets spannends te beleven. Onze begeleiders zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving waarin de kinderen hun zintuigen kunnen verkennen en nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Kunstactiviteiten

Voor de jonge kunstenaars in de klas bieden we een breed scala aan kunstactiviteiten. Van het experimenteren met verschillende kunstvormen zoals illustreren en collage, tot het verkennen van digitale kunstvormen en podiumkunsten, er is geen gebrek aan creatieve mogelijkheden. Onze professionele kunstenaars begeleiden de kinderen bij het ontdekken van hun artistieke expressie en het ontwikkelen van hun eigen unieke stijl. Kunstactiviteiten bieden niet alleen plezier, maar bevorderen ook de verbeelding, zelfexpressie en het zelfvertrouwen van de kinderen.

Activiteiten bovenbouw

Voor de oudere leerlingen in de bovenbouw hebben we uitdagende activiteiten die hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. We organiseren workshops waarin ze kunnen experimenteren met digitale technologie, zoals gaming en programmeren. Daarnaast bieden we ook sportieve activiteiten aan, waarbij teamwork en leiderschap centraal staan. Onze ervaren workshopdocenten moedigen de kinderen aan om hun grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Dansactiviteiten

Dans is een krachtige vorm van zelfexpressie en beweging. We bieden een verscheidenheid aan dansactiviteiten aan op de basisschool. Van moderne dans tot hiphop dance en werelddans, de kinderen kunnen hun lichaam en geest laten meeslepen op het ritme van de muziek. Onze ervaren dansdocenten leren de kinderen de basisprincipes van verschillende dansstijlen, terwijl ze plezier hebben en hun eigen unieke dansstijl ontdekken. Dansactiviteiten bevorderen niet alleen de lichamelijke ontwikkeling en coördinatie, maar ook het zelfvertrouwen en de expressieve vaardigheden van de kinderen.

Techniekactiviteiten

Voor de jonge techneuten en uitvinders in de klas bieden we boeiende techniekactiviteiten aan: de Techlabs. Van het bouwen van eenvoudige kettingreacties en constructies tot het experimenteren met elektronica en circuits, de kinderen krijgen de kans om hands-on te leren en hun technische vaardigheden te ontwikkelen. Onze ervaren docenten begeleiden de kinderen bij het verkennen van wetenschappelijke principes en het oplossen van technische uitdagingen. Techniekactiviteiten bevorderen niet alleen de creativiteit en probleemoplossende vaardigheden, maar ook de interesse in STEM-vakken (Science, Technology, Engineering en Mathematics).

Workshop activiteit basisschool brede school