Show menu

Het belang van naschoolse activiteiten

De mogelijkheden van naschoolse activiteiten

Grote Broer biedt creatieve en energieke workshops en dagprojecten op locatie. Voor scholen hebben we een groot aanbod dat verschillende kunstvormen en disciplines bestrijkt. Van digitale media en theater tot muziek, voor één groep of de hele school: er is veel mogelijk! In dit artikel gaan we specifiek in op naschoolse activiteiten voor de basisschool en de brede school. Wat is de meerwaarde daarvan?

Kinderen ontdekken wat ze leuk vinden

Met naschoolse activiteiten help je kinderen te ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Ze maken kennis met nieuwe werelden, verleggen grenzen, werken samen, leren zich te presenteren en doen unieke ervaringen op. Ze leren kortom door te ervaren, te maken en te doen. Een waardevolle aanvulling op het leren in de klas en uit boeken. Naast de activiteiten die we tijdens schooluren organiseren, bieden we verschillende naschoolse activiteiten in de vorm van lessenseries. Zo krijgen leerlingen ook buiten schooltijd de ruimte om zich te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden.

Voorbeelden van naschoolse activiteiten: van Muziek tot Vloggen

De lessenseries zijn erop gericht de leerlingen een ontwikkeling te laten doormaken in vier tot tien lessen.De lessenserie Muziek bijvoorbeeld kent meerdere opties, van Rappen tot Musical Zingen. Leerlingen krijgen te maken met verschillende aspecten en ontdekken hoe leuk muziek is. Ook geconcentreerd werken is een van de doelstellingen van deze lessenserie. Andere lessenseries die je als naschoolse activiteit kunt inzetten, zijn de lessenserie Theater en de lessenserie Vloggen. In de lessenserie Theater maken leerlingen kennis met de basiselementen van theater. Ze leren om samen te werken en gaan met elkaar de speelvloer op. In de lessenserie Vloggen maken leerlingen een eigen verhaal en leren dit te presenteren. Techniek en creativiteit komen hierin volop samen. Voor alle leerlingen zijn er passende en inspirerende naschoolse activiteiten.

Je kunt bij Grote Broer terecht voor advies en organisatie

Grote Broer denkt graag met je mee over de naschoolse activiteiten en neemt de organisatie uit handen. We regelen vrijwel alles. Van materialen en ervaren workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken. Wij komen vooraf langs om de naschoolse activiteiten voor jouw basisschool of brede school door te spreken. Aan de hand van dit gesprek zetten we alle benodigde informatie (zoals planning en draaiboek) op papier. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor naschoolse activiteiten? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je als aanvrager ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Die kun je altijd aan ons stellen. Samen realiseren we naschoolse activiteiten waarmee leerlingen zich verder ontwikkelen en waaraan ze plezier beleven.