Brede school activiteiten en projecten

Brede school activiteiten en projecten

Brede school activiteiten en projecten

Geschikte brede school activiteiten en projecten, dat hebben we wel! En je hebt vast al gelezen welke projecten we daarvoor hebben. Maar wat houden deze projecten nu in? En wat is de globale opzet van deze activiteiten op school? Dat lees je hier.

Een projectdag

De basis van deze dag is dat er ’s ochtends workshops worden gegeven door onze workshopdocenten.  Dit zijn 1 of 2 workshops, afhankelijk van het pakket wat je kiest. Tijdens deze workshop(s) studeren de leerlingen een act in. ’s Middags vind de voorstelling plaats. Elke groep laat dan haar act zien, dit alles rondom een verhaallijn of het thema die past bij het dagproject welke je gekozen hebt. Onze workshopdocenten zorgen ervoor dat de voorstelling 1 geheel is en leiden alles in goede banen. Dan kunnen jullie als brede school (bijna) lekker achterover geleund genieten van de voorstelling door (en voor) de kinderen.

Projectdag Circus – De Circusdagproject

Van jongleren tot acrobatiek. Leerlingen maken kennis met de feestelijke circuswereld. Ze studeren een act in en laten dit zien tijdens een speterrende voorstelling. Met onze workshopdocent als circusdirecteur.

Projectdag Theater – Opa en de Reismachine

Opa heeft heel veel kleinkinderen, over de hele wereld. Samen met Fanja Fantasie en haar reismachine gaat hij op bezoek. Dat gaat uiteraard helemaal.. uh mis. De kinderen spelen de kleinkinderen tijdens dit project en studeren een act in, die ze opvoeren in de voorstelling.

Projectdag Dans – Wereld Dansdag

Tijdens deze dag dansen de leerlingen de hele wereld over! Van Nederland tot India. Gelukkig hoeft het publiek niet op het vliegtuig te stappen om alle leerlingen te zien dansen, daarvoor zijn er de magische dansschoenen!

Projectdag Theater & Middeleeuwen – Ridder Roeland

Een mooi dagproject rondom het thema Middeleeuwen en de onhandige Ridder Roeland. Duik mee in het verhaal van Ridder Roeland, een lieve maar onhandige Ridder. Leerlingen studeren een act in rondom de Middeleeuwen en zijn een mooi onderdeel van het verhaal.

Projectdag Muziek – Streetbeatsdag

Tonnen, jerrycans en emmers zijn de instrumenten van deze dag. Leerlingen studeren een act in met instrumenten van de straat. Een project wat zich ook perfect leent voor kleinere brede scholen.

Projectdag Lipdub

Welke leerling droomt er nu niet van het figureren in een videoclip? Precies: 1, 2, 3 en actie! Tijdens deze leuke activiteit op schoolnemen we In een shot een gave videoclip met alle leerlingen als hoofdpersoon. En voor iedereen is er een rol die past bij wat hij/of zij graag fijn vindt, meer op de voor- of meer op de achtergrond.

    Meer informatie aanvragen