Show menu

Brede school activiteiten en projecten

Welke projecten zijn er voor de brede school?

Voor de brede school zijn er veel mogelijkheden voor projecten en projectdagen. Die zijn in principe geschikt voor alle leerlingen, van de jongsten tot de oudsten. Iedereen doen op zijn eigen niveau mee aan een brede school project. Leerlingen leren nieuwe werelden kennen, ontdekken hun talenten, maken veel plezier samen en doen succeservaringen op. Wat dacht je van de Streetbeatsdag of het muziekproject Sambaschool? Vaten en jerrycans zijn enkele van de ‘instrumenten’ die we inzetten bij het brede school project de Streetbeatsdag. Leerlingen komen erachter hoe leuk slagwerk is. Bij het muziekproject Sambaschool is het tijd voor een feest à la het Braziliaanse carnaval. Deze projectdagen voor de brede school richten zich op een specifiek thema. Bij de Cultuurproeverij is dat anders. Daarbij maken leerlingen kennis met verschillende disciplines en kunstvormen. Ervaren en ontdekken staan daarbij voorop. Als brede school kun je zelf het ‘menu’ van deze proeverij samenstellen.

Hoe ziet een brede school project er concreet uit?

In de ochtend volgen de leerlingen workshops. Ze krijgen begeleiding van onze ervaren en superleuke workshopdocenten. Met veel goede energie en deskundigheid gaan zij aan de slag met de leerlingen. Het bewaken en creëren van een prettige sfeer in de groep is daarbij altijd het uitgangspunt. Afhankelijk van het gekozen pakket zijn dit één of twee workshops. Tijdens deze workshop(s) studeren de leerlingen een act in. In de middag vindt de voorstelling plaats. Elke groep treedt op met de act die zij hebben ingestudeerd. Het thema van de gekozen projectdag is staat daarbij centraal. Dat kan dus een straatoptreden met jerrycans zijn of een parade van de Sambaschool! De workshopdocenten zorgen ervoor dat de eindvoorstelling één knallend geheel is en leiden alles in goede banen. Als ‘hooggeëerd publiek’ zijn ook ouders van harte welkom bij de eindvoorstelling van het brede school project.

Wat is er nodig voor het organiseren van een brede school project?

Grote Broer denkt graag mee over een projectdag voor jouw brede school en neemt de organisatie uit handen. We regelen vrijwel alles. Van materialen en ervaren workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken. We komen altijd vooraf langs om de projectdag voor jouw school door te spreken. Aan de hand van dit gesprek zetten we alle benodigde informatie (zoals planning en draaiboek) op papier. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat de workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor een geslaagde projectdag? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je als brede school ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Die kun je altijd aan ons stellen. Samen gaan we voor een spetterende projectdag!