Show menu

Creatieve schoolactiviteiten

Creatieve schoolactiviteiten die leerlingen aanspreken

Binnen ons aanbod hebben we natuurlijk creatieve beeldende workshops en inspirerende workshops rondom kunst en techniek. Uiteraard overlappen deze twee criteria elkaar op bepaalde vlakken. Op deze pagina lichten we graag een aantal van onze creatieve schoolactiviteiten uit. In de spotlight willen we graag een mooie leskist vanuit het domein kunst & techniek zetten, namelijk de 3D-printerleskist. Een andere spotlight schijnt op de beeldende en interactieve workshop Reactiebaan. Deze workshop voor op school doet een beroep op het ontwerpend vermogen van de leerling, door te denken vanuit actie en reactie, en door echt te experimenteren met verschillende materialen en spullen. Hieronder een beschrijving van deze workshops of brede school activiteiten.

Kunst en Techniek

3D-printerleskist: door middel van deze leskist ga je samen met de leerlingen kennismaken met de wondere wereld van de 3D-print techniek. De leerlingen volgen via een werkboek een duidelijk en speels stappenplan. De opdrachten zijn steeds rondom het ontwerpen van eigen attributen of persoonlijke toevoegingen aan het speelgoed Plokko. De zelfgemaakte ontwerpen gaan we natuurlijk vervolgens printen met een 3D-printer. Dat is wel een hele gave en complete brede school activiteit vinden wij! Deze leskist leent zich perfect voor de brede school, omdat het makkelijk is om na school, bijvoorbeeld op de BSO, steeds verder te gaan met de ontwerpen die ze hebben gemaakt. Of ze kunnen natuurlijk juist de ontwerpen die ze in de klas hebben gemaakt, weer gaan 3D-printen bij de activiteiten buiten school. Oftewel spelen en techniek leren in een!

Andere kunst en techniek schoolactiviteiten en workshops van Grote Broer:

Beeldende kunst

Workshop Reactiebaan: tijdens deze leuke en onderzoekende schoolactiviteit bouwen de leerlingen een reactiebaan. Hier komen allerlei soorten en vormen van materialen bij kijken, ook gewoon vanuit het klaslokaal. Creatiever kan niet toch! De reactiebaan kunnen ze vooraf al ontwerpen op papier bijvoorbeeld, of door plaatjes te knippen en te verzamelen. Maar een van de mooie dingen aan deze workshop is dat de leerlingen vooral leren en mogen experimenteren tijdens het bouwen. Het echt fysiek bouwen van een reactiebaan is ook een vorm van het maken en ontdekken van installatiekunst. Deze schoolactiviteit zet leerlingen tot de uitdaging aan om (statisch) materiaal te laten bewegen, zodat de ultieme kettingreactie ontstaat met effecten.

Andere beeldende workshops of schoolactiviteiten van Grote Broer: Workshop Stripverhaal, Workshop Stop Motion, Workshop Monotype Design, Workshop Illustratie en de Workshop Karaktergrime

Meer creatieve beeldende workshops vind je bij ons overzicht aan workshops.