Show menu

Kerstactiviteiten voor school

Kerstactiviteiten op school: er is veel mogelijk!

Grote Broer biedt creatieve en energieke workshops en dagprojecten op locatie. Voor scholen en brede scholen hebben we een groot aanbod dat verschillende kunstvormen en disciplines bestrijkt. Van dans en muziek tot digitale media, voor één groep of de hele school: er is veel mogelijk! In dit artikel kijken we specifiek naar de meerwaarde van kerstactiviteiten voor de basisschool en de brede school.

Met een goed gevoel de kerstvakantie in

De periode rond de kerstdagen is bij uitstek geschikt voor het organiseren van activiteiten op school. Leerlingen kijken ernaar uit en genieten van de saamhorige sfeer die deze periode met zich meebrengt. Een uitgelezen moment om uit te pakken met brede school activiteiten met een kersttintje. Zo geef je nóg meer kleur aan deze dagen en gaat iedereen met een goed gevoel de kerstvakantie in. Grote Broer biedt daarvoor een keur aan kerstactiviteiten voor jouw school of brede school.

Van een workshop 3D Kerst Pen tot Kerst Circusdag

Leerlingen maken hun eigen kerstballen tijdens de workshop 3D Kerst Pen. Ze leren werken met een 3D Printer Pen en gaan creatief aan de slag. Misschien kiezen jullie er wel voor om samen een winterlandschap te maken met rendieren en sneeuwpoppen. De workshop kunnen we aanpassen aan jullie wensen. Andere voorbeelden van kerstactiviteiten op school zijn de workshop Illustratie en de Kerst Circusdag. Tijdens de workshop Illustratie leren leerlingen wat illustreren is. Ook gaan we aan de slag met verschillende materialen. Het thema kerst staat daarbij natuurlijk centraal! Met de Kerst Circusdag luid je samen feestelijk de kerstvakantie in. Deze dag is geschikt voor de hele brede school. In de ochtend studeren de kinderen een circusact in. Dat zorgt voor veel plezier en succeservaringen. In de middag treden ze op voor elkaar én voor trotse ouders! Die zijn nadrukkelijk uitgenodigd om deze fantastische voorstelling mee te beleven.

Wat is er nodig voor het organiseren van kerstactiviteiten op school?

Grote Broer adviseert je graag over de kerstactiviteiten op school en neemt de organisatie uit handen. Dat is in deze vaak drukke tijd extra fijn. Van materialen en ervaren workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken: wij regelen het. Wij komen vooraf langs om de kerstactiviteiten op jouw brede school door te spreken. Aan de hand van dit gesprek zetten we alle benodigde informatie op papier. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat onze workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor kerstactiviteiten op school? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen? Die kun je altijd aan ons stellen. It’s the most wonderful time of the year: samen zorgen we voor sfeervolle en geslaagde kerstactiviteiten op school!