Show menu

Kerstactiviteiten voor school

Kerstactiviteiten op school

Kerstmis is een fantastische periode om workshops op school te organiseren. Want wat past er eigenlijk allemaal bij het kerstfeest? Kinderen kijken vaak al uit naar de sfeer op school en in de klas. Daarom een leuke manier om uit te pakken bij brede school activiteiten. Omdat schooldocenten overlopen van ideeën, maar kort zitten in tijd is het soms fijn dingen uit handen te geven. Met Grote Broer hebben wij een heel leuk aanbod in schoolactiviteiten met een kersttintje. Die organiseren wij graag, om zo de zorgen uit handen te geven en de kwaliteit niet! Wat dacht je van een complete Kerst Circusdag, waarin leerlingen in 1 dag een kerst-circusvoorstelling gaan maken. Of een programma voor een dagdeel, de wat kleinere kerstactiviteiten zoals losse workshops. Natuurlijk zijn dit ook geschikte activiteiten voor buiten school, zoals voor je naschoolse culturele (kerst)programma. Lees hieronder meer over onze kerst activiteiten en het aanbod:

Workshop 3D Kerst Pen

Hoe gaaf is het als de kerstboom in school volhangt met eigen gemaakte kerstornamenten door de leerlingen? Tijdens de workshop 3D Kerst Pen gaan leerlingen hangers maken voor in de boom, van kerstballen tot kerststerren. Door het jaar heen doen we dit tijdens de workshop 3D printer pen tekenen, maar speciaal voor Kerst wordt die aangepast. Een leuke creatieve workshop waarin kinderen kennis maken met de wereld van de 3D technologie.

Workshop Kerstdans

Tijdens deze dansworkshop voor basisscholen maken we een unieke en spetterende dans op bekende kerstliedjes. Leuk voor de kerstuitvoering op de basisschool, waarbij alle ouders, opa’s en oma’s welkom zijn. De workshop wordt gegeven door een echte danser(es). Bij een langere workshop gaan de leerlingen zelf ook een groot deel van de choreografie bedenken. Een leuke kerstactiviteit voor binnen school maar zeker ook buiten school, zoals op de BSO. Welke klas geeft het meest spetterende optreden?

Workshop Winter Wonderland Stop Motion

Dwarrelende sneeuwvlokken of een bibberende sneeuwpop. Tijdens deze creatieve schoolactiviteit maken leerlingen een simpele en korte film rondom het winter thema. Een leuke en actieve manier om kennis te maken met de stop motion techniek.  rondom de discipline digitale media.

Workshop Kerst Upcycling

Duurzaamheid en recyclen zijn belangrijke onderwerpen op school en je kan er ook nog een fantastische kunstwerken mee maken! Dit doen we in de workshop Upcycling, die speciaal voor Kerst in dit thema wordt gegoten. Samen met een echte kunstenaar gaan de leerlingen tijdens deze workshop op school van plastic en afval een eigen kerstboom maken. Niet alleen een gezellige en creatieve kerstactiviteit maar ook een laagdrempelige manier om de kinderen bekend te maken met het afvalprobleem en hoe recyclen werkt.