Show menu

Lessenseries na school

Mogelijkheden voor kunsteducatie lessen na schooltijd
Grote Broer biedt creatieve en energieke brede school activiteiten op locatie. Voor scholen hebben we een groot aanbod dat verschillende kunstvormen en disciplines bestrijkt. Van digitale media en theater tot muziek, voor één groep of de hele school, binnen of buiten schooltijd. Er zijn veel mogelijkheden! In dit artikel gaan we specifiek in op kunsteducatie lessen en naschoolse lessenseries. Deze brede school activiteiten organiseren we vanaf vier tot tien lessen. Zo kunnen we de continuïteit tussen de lessen waarborgen. Ook bouwen de leerlingen een band op met de docent die vanuit Grote Broer de lessenserie geeft. In de kunsteducatie lessen kun je als school je leerdoelen verwerken. Daarnaast zijn er opties voor het organiseren van meerdere naschoolse lessenseries tegelijk. Dat hangt helemaal af van jullie wensen!

Kunsteducatie lessen bieden leerlingen uitdaging en ontwikkeling
Er zijn verschillende naschoolse lessenseries beschikbaar die een uitdagende opbouw bieden voor jouw leerlingen. In die opbouw van meerdere lessen maken leerlingen een zichtbare ontwikkeling door. Dit gaat verder dan kennismaken met of proeven aan een discipline of kunstvorm. Leerlingen gaan met de ervaren, begeleidende docenten aan de slag. Samen verkennen ze het onderwerp verder en diepen dit uit. De leerlingen maken daarmee echt een groei door.

Voorbeelden van naschoolse lessenseries
We lichten er drie series van kunsteducatie lessen uit: de lessenserie Circus, de lessenserie Dans en de lessenserie Filosoferen. In de lessenserie Circus maken leerlingen kennis met verschillende circusmaterialen. Maar dat is zeker niet het enige. Leerlingen leren zich presenteren, verleggen hun grenzen en doen succeservaringen op. Ook trainen ze hun motorische vaardigheden en hun doorzettingsvermogen. In de lessenserie Dans ontdekken leerlingen hoe ze zich fysiek uitdrukken. Ook leren ze ritmisch te bewegen en de ruimte om zich heen te gebruiken. Ze versterken hun coördinatie. In de lessenserie Filosofie leren leerlingen actief luisteren naar elkaar waardoor hun begrip voor de ander toeneemt. Ze leren hun eigen gedachten goed formuleren en op een abstracter niveau denken over hun omgeving. Met als resultaat dat leerlingen zinvoller in contact kunnen komen met hun leefwereld. Drie voorbeelden van uitdagende naschoolse lessenseries, die naast leerzaam ook gewoon heel leuk zijn én het groepsgevoel versterken.

Wat je nodig hebt voor de organisatie
Grote Broer denkt graag met je mee over de kunsteducatie lessen en naschoolse lessenseries. Wat zijn jullie doelen en wensen? Welke brede school activiteiten sluiten daarbij aan? We komen altijd vooraf langs om de kunsteducatie lessen op jouw school door te spreken. Vervolgens nemen we de organisatie voor het allergrootste deel uit handen. Van materialen en docenten tot planningen, briefings en draaiboeken: wij regelen het. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat onze docenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor kunsteducatie lessen? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes. Dit staat helder omschreven in de informatie die je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen over de naschoolse lessenseries? Daarmee kun je altijd bij ons terecht.