Show menu

Lessenseries na school

Lessenseries na school

Grote Broer organiseert schoolactiviteiten buitenschools in twee verschillende vormen. Namelijk de lessenseries en ook de verlengde schooldagen. Deze variërende schoolprojecten speciaal voor het basisonderwijs organiseren we vanaf 4 en tot 10 lessen. Dezelfde Grote Broer kunstdocent geeft de reeks kunstlessen. Zodat we de continuïteit binnen deze projecten waarborgen. De groep leerlingen bouwt dus ook daadwerkelijk iets op met de docent. Hierdoor behaalt de school leerdoelen. Natuurlijk is er ook de optie om twee dezelfde lessen of lessenreeksen op eenzelfde dag na elkaar te plannen. Wanneer er voldoende animo is of wanneer jullie meerdere klassen beschikbaar hebben.

Hieronder leggen we meer uit over enkele voorbeelden van lessenseries en verlengde schooldagen, die allemaal geschikt zijn om buiten school te organiseren. Uiteraard kun je ook nog doorklikken voor meer specifieke informatie zoals leerdoelen en focuspunten.

Lessenserie Speellab

Leerlingen maken kennis met nieuwe technieken en technologische ontwikkelingen. Vandaar dat we het een lab noemen; iedere leerlingen kan elk onderdeel uitproberen., Onderdelen van het Speellab zijn de 3D-printer en ook de 3D-pen techniek, stroomgeleidende verf en het werken met lampjes. In deze lessenserie voor uitvinders maken de leerlingen met al deze verschillende materialen en technieken een eigen stad. Uitgangspunt is een stad van de toekomst, om de leerlingen uit te dagen hun fantasie de vrije loop te laten.

Lessenserie Circus

Jongleren, acrobatiek en circusbordjes draaien. Het ziet er in het circus altijd spectaculair uit en zal wel moeilijk zijn! Dat kan wel eens reuze mee vallen, als je maar de juiste trucs leert. Met de juiste tips en technieken van onze circusdocenten worden ook jullie leerlingen echte circusartiesten. Ze zullen je al snel verbazen! Deze lessenserie op school heeft vele gezichten, omdat de leerlingen met materialen omgaan en veel aan hun behendigheid werken. Een mooie bijkomend leerdoel is dat de leerlingen zelfvertrouwen ontwikkelen.

Lessenserie Dans

Tijdens deze lessenserie onder begeleiding van een professionele dansdocent, maken de leerlingen kennis met verschillende dansstijlen. Dit is natuurlijk helemaal op basis van de wensen van de school. Het kan ook zo zijn dat er juist één dansstijl wordt uitgekozen waarin de groep zich moet verdiepen. Onderdeel van de lessen is dat de leerlingen een eigen choreografie leren te maken, soms ook gepaard met showelementen, theater of het maken van muziek. Dat is precies zo uit te bouwen naar wens, gelegenheid of thema!

Lessenserie Vloggen

Kinderen kijken tegenwoordig uren per dag naar Vlogs op bijvoorbeeld social media kanalen als Youtube of gewoon op televisie. Maar hoe maak je nou zelf een goede vlog? Dat leren leerlingen tijdens deze lessenserie. Daar komt zeker ook een stukje mediawijsheid aan bod, hoe veilig om te gaan met het internet en het delen van filmpjes. De docent is een professional uit de filmwereld, die vaak ook eigen werk kunnen laten zien aan de leerlingen. Een vlog moet wel simpel blijven, dus er worden met name een aantal handige tips en tricks gegeven.

Andere lessenseries zijn: Lessenserie Stop Motion, lessenserie Filosoferen, lessenserie Muziek en de lessenserie Theater