Show menu

Taalactiviteiten en de Kinderboekenweek op school

Organiseert Grote Broer ook Kinderboekenweek activiteiten?

De Kinderboekenweek is elk jaar weer een goed moment om aan de slag te gaan met taal en (begrijpend) lezen. Met creatieve taalactiviteiten in de Kinderboekenweek maakt Grote Broer leesbevordering op school leuk en uitdagend. En niet alleen op school! Onze Kinderboekenweek activiteiten kunnen we desgewenst ook in de bibliotheek verzorgen. De taalactiviteiten kunnen we aanbieden rond het thema van de Kinderboekenweek. Maar we kunnen ze ook aanpassen aan de wensen van de school. Er is veel mogelijk. Leerlingen gaan creatief en met plezier bezig met taal en woorden. Dat komt in alle taalactiviteiten in de Kinderboekenweek terug! Grote Broer denkt graag met je mee over taalactiviteiten in de Kinderboekenweek. Hoe vullen we deze Kinderboekenweek activiteiten in? Wil je ze organiseren voor een of meerdere groepen? Of voor de hele school? En op welke locatie vinden de brede school activiteiten plaats? Jullie behoeften en doelen staan centraal.

Wat zijn voorbeelden van taalactiviteiten in de Kinderboekenweek?

De workshop Songwriting, de workshop Rappen en de workshop Fotostrip zijn voorbeelden van taalactiviteiten in de Kinderboekenweek. In de workshop Songwriting leren leerlingen werken met verschillende rijmschema’s. Ze schrijven een eigen songtekst. Daarbij denken ze na over voor wie ze de tekst schrijven. Ook krijgen ze de opdracht om clichés te vermijden. Dat leidt tot verrassende optredens aan het eind van deze workshop. Met de workshop Rappen ontwikkelen leerlingen hun gevoel voor taal en voor het ritme van taal. Ze leren hun ideeën en ervaringen verwerken in een tekst. Als afronding dragen ze de eigen raps aan elkaar voor. De workshop Fotostrip daagt leerlingen uit om met storytelling aan de slag te gaan. Ze werken een verhaal uit in foto’s en voegen die samen tot een grappige of spannende fotostrip. Stuk voor stuk voorbeelden van inspirerende brede school activiteiten in de Kinderboekenweek die we kunnen organiseren voor jouw leerlingen.

Wat is er nodig voor het organiseren van taalactiviteiten in de Kinderboekenweek?

Grote Broer kan je adviseren over de taalactiviteiten in de Kinderboekenweek en neemt de organisatie uit handen. We komen altijd vooraf langs om de Kinderboekenweek activiteiten op jouw school door te spreken. Van materialen en ervaren, gedreven workshopdocenten tot planningen, briefings en draaiboeken: wij regelen het. In het gesprek stemmen we ook eventuele bijzonderheden af, zodat onze workshopdocenten weten waarmee ze rekening kunnen houden. Wat je wél moet regelen voor taalactiviteiten in de Kinderboekenweek? Vaak blijft dat beperkt tot het zorgen voor de ruimtes en maken van roosters. Dit staat helder omschreven in het draaiboek dat je ruim van tevoren van ons krijgt. Heb je op basis daarvan nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht. We staan voor je klaar. Samen maken we er een knallende Kinderboekenweek van!