Show menu

Circusdag op de basisschool

Ontdek in dit overzicht alle circusworkshops en circusdagprojecten van Grote Broer! Breng het circus naar jouw school! Onze ervaren circusartiesten nemen jouw leerlingen mee op avontuur. Het wordt een onvergetelijke ervaring die de creativiteit en samenwerking van jou en je leerlingen stimuleert. Bekijk alle circusactiviteiten hieronder.

Een circusdag op de basisschool: succeservaringen centraal

Een circusdag op de basisschool brengt veel goede energie, vrolijkheid en succes voor alle leerlingen met zich mee. Grote Broer weet precies wat er nodig is voor het organiseren van een geslaagde circusdag op school. De juiste instructies, techniek en materialen zijn daarbij van groot belang. In combinatie met onze enthousiaste en professionele workshopdocenten maakt dat het verschil. Onder hun begeleiding leren leerlingen stapje voor stapje om zelf circusacts uit te voeren. Die leken eerst best moeilijk, denk maar aan jongleren met drie ballen!, maar na oefenen en doorzetten lukt het. Dat zijn belangrijke succeservaringen die je graag meegeeft aan je leerlingen.

Hoe ziet een circusdag op de basisschool eruit?

Een circusdag op school bestaat uit twee delen: een ochtenddeel en een middagdeel. In de ochtend oefenen de leerlingen in groepjes met het instuderen van een circusact. Goed om daarbij te vermelden is dat de leerlingen eerst alles mogen uitproberen! Zoals genoemd kan het gaan om jongleren, maar ook om koorddansen, lopen op een grote bal of circustheater. In de middag komen alle groepen en ingestudeerde acts samen in één spetterende voorstelling. Die geven ze, zoals dat hoort bij circus, voor een hooggeëerd publiek. Daarbij zijn ouders natuurlijk ook van harte welkom! Zo is de circusdag op de basisschool een evenement dat de verbinding met de hele school versterkt.

Voorbeelden van wat er mogelijk is

We lichten er drie projecten rond circus voor je uit. Zo krijg je een nog concreter beeld. Als eerste is daar de Circusdag voor de basisschool. Dit circusavontuur begint al ruim voor de circusdag zelf. Je krijgt een digitaal projectboek. Daarin staan tips voor hoe jij je met je leerlingen goed kunt voorbereiden. Bijvoorbeeld als het gaat om een kleurrijke aankleding van het circus op school. Op de dag zelf gaan de groepen ’s ochtends aan de slag met verschillende circusactiviteiten en hun act. In de middag is er dan de circusvoorstelling: een feest voor iedereen! In het dagproject het Circustheater kruipen leerlingen in de huid van circuspersonages, zoals een clown, een goochelaar of de ‘sterkste mens’. Leerlingen leren met fysiek theater een illusie te creëren of een grap over te brengen. Ook met de Circusspelen kun je de circusdag op jouw basisschool vormgeven. Er is kortom veel mogelijk!

Ermee aan de slag op jouw school?

Heb je interesse in het organiseren van een circusdag op jouw basisschool? Grote Broer kan je hierbij helpen. We denken mee, nemen de organisatie uit handen en zijn gedurende de voorbereiding altijd voor je bereikbaar. We zorgen ervoor dat de circusdag past bij jullie wensen en doelen. Ook maken we planningen, briefings en draaiboeken. Meestal is het enige dat je zelf regelt voor een circusdag op school het zorgen voor de ruimtes. Meer weten over een circusdag op school? Neem gerust contact met ons op!