Show menu

Circusdag of circusworkshops

Hieronder vind je een overzicht van alle circusworkshops en circusdagprojecten van Grote Broer. Haal het circus naar jouw school! We hebben echte circusartiesten die jouw leerlingen meenemen op avontuur. Jullie gaan acrobatiek, goochelen en nog veel meer leren!

Versterk het groepsgevoel met een circusdag op de basisschool

Een circusdag op de basisschool is bij uitstek geschikt om een bijzonder moment te markeren voor school en leerlingen. Bijvoorbeeld de start van het schooljaar of het einde van een schooljaar. Ook het begin van de kerstvakantie is zo’n moment. De overeenkomst is dat een circusdag op de basisschool een dag betekent met veel ontdekkingen en plezier. Een dag waarin leerlingen samen optrekken en hun energie heel goed kwijt kunnen. Een dag ook waarmee je het groepsgevoel en de saamhorigheid kunt versterken. Zowel van de groepen onderling als van de school als geheel. Van leerlingen en docenten tot ouders: iedereen maakt deel uit van een circusdag op de basisschool. Want een voorstelling zonder publiek is natuurlijk geen voorstelling! Ouders zijn daarom van harte welkom als enthousiast publiek. Hoe leuk is het om zo met elkaar de kerstvakantie of het nieuwe schooljaar in te gaan?

Voorbeelden van circusactiviteiten op school

Waar kun je aan denken? Hoe ziet een circusdag op de basisschool er concreet uit? We geven je drie voorbeelden van circusactiviteiten die je samen met Grote Broer op jouw school kan organiseren. Tijdens de Circusdag gaan leerlingen in de ochtend aan de slag met diverse circusacts, zoals jongleren of koorddansen. Hieruit kiezen ze één act die ze gaan instuderen. In de middag komen alle acts samen in een knallende circusvoorstelling. Heb je geen mogelijkheden voor een hele dag? Met een circusworkshop breng je de kracht van circus ook op school. Zo is er de workshop Acrobatiek. Daarin werken leerlingen individueel en samen aan fysieke vaardigheden zoals evenwicht, concentratie, coördinatie en strategie. Een paar mooie piramidetrucs mogen daarbij vanzelfsprekend niet ontbreken. Tijdens de workshop Goochelen ontdekken leerlingen hoe goocheltrucs werken en hoe ze die zelf voor het voetlicht kunnen brengen. Snelheid en aandachtsafleiding: het komt allemaal aan bod!

Ook een circusdag op de basisschool organiseren?

Grote Broer kan met je meedenken over een circusdag of circusworkshop op jouw basisschool. Wat zijn je mogelijkheden, je doelen en je wensen? Voorop staat dat je met circus op school leerlingen succeservaringen laat opdoen. Of het nu in een circusworkshop is of tijdens een complete circusdag met een voorstelling als afsluiter. In een persoonlijk gesprek kijken we hier samen naar. Vervolgens zorgen wij voor de organisatie van de circusdag of circusworkshop. We ontzorgen je van begin tot eind. Zo regelen we bijvoorbeeld briefings, planningen, draaiboeken en natuurlijk professionele en leuke workshopdocenten. Je ontvangt ruim van tevoren alle afspraken en informatie duidelijk op papier. Vaak is het enige dat je als school regelt het zorgen voor de ruimtes. Gedurende de hele voorbereidingsperiode zijn we goed bereikbaar. Heb je vragen, dan staan we voor je klaar. Samen maken we er een geweldige circusdag op de basisschool van!