Show menu

Circusdag

Duik in de wervelende wereld van het circus

Tijdens dit dagproject staat alles in het teken van het circus. Leerlingen studeren acts in en geven een voorstelling.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Actie

In de ochtend volgen alle groepen circusworkshops.

Puntjes op de i

De leerlingen studeren circusacts in.

Optreden

In de middag voeren de leerlingen samen een circusshow op.

Bezorg je leerlingen een onvergetelijke dag!

Circus op school? Ja, dat is mogelijk! Met onze Circusdag maak je een echte circusvoorstelling met de hele school. Alle groepen volgen in de ochtend circusworkshops en studeren een circusact in. In de middag is het resultaat te zien in een spetterende voorstelling voor en door alle kinderen. Onze docent is de circusdirecteur! Dit project organiseren we graag bij je op de basisschool of bijvoorbeeld op kamp.

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Het circusavontuur begint al ruim voor aanvang van de Circusdag. Allereerst ontvang je een draaiboek en educatief materiaal. Hierin wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de circusvoorstelling. Denk bijvoorbeeld aan circus aankleding, maar ook leuke activiteiten voor in de groep.

Hoe ziet de Circusdag eruit?

Tijdens de Circusdag volgen alle groepen in de ochtend een circusworkshop. Ze studeren een circusact in voor de voorstelling, bijvoorbeeld jongleren, balanceren, clownerie of acrobatiek. Bij de luxe versie krijgen de leerlingen een extra workshop Circusspelen. Alle groepen proberen diverse soorten circusmaterialen uit.

De voorstelling

Van acts met leeuwen en olifanten tot goochelen en jongleren, er komt veel aan bod tijdens de circusvoorstelling. Iedereen is van harte welkom om de voorstelling te bekijken. Circus op school is een feest voor iedereen!

Materialen

Alle materialen voor de circusvoorstelling nemen wij mee. Denk aan een geluidsinstallatie, theatergordijn, circusmaterialen en nog veel meer! Wij zorgen ervoor dat jullie je nergens zorgen over hoeven te maken.