Show menu

Workshop Vloggen

Van idee tot montage: maak je eigen vlog

In de workshop Vloggen maken leerlingen een eigen vlog over een onderwerp dat zij onder de aandacht willen brengen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is vloggen en wat zijn voorbeelden?

Beginnen

De leerlingen bedenken het onderwerp voor hun vlog

Doen

De leerlingen nemen de vlogs op en monteren die zelf.

Delen

Als er nog tijd is, worden de vlogs samen bekeken!

Je leerlingen gaan aan de slag op het snijvlak van kunst en (digitale) techniek.

Workshop Vloggen is het maken van een videoblog. Vlogs van bijvoorbeeld Enzo Knol of Beautygloss zijn ontzettend populair bij kinderen. Iemand vertelt een verhaal voor de camera in een paar minuten. Het zijn bijna altijd belangrijke, opvallende of leuke onderwerpen. Daarom leren de leerlingen er graag alles over. Gewoon bij jullie in de klas!

Opbouw workshop Vloggen

Allereerst start de workshop Vloggen met een introductie en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Hierna worden de leerlingen actief aan het werk gezet. Ze beginnen met hun eigen vlog. Ze kiezen in groepjes een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen. Vervolgens gaan ze filmen en monteren ze daarna met het montage programma op onze iPads. Ze leren ook over opname- en montagetechnieken. Indien de leerlingen het leuk vinden kunnen een aantal vlogs klassikaal bekeken worden.

In de klas

We kunnen filmen in de klas, op het schoolplein of op een andere inspirerende locatie. Wellicht wil je de workshop aan biologie koppelen en gaan we met de leerlingen de natuur in.

Meer aandacht besteden aan monteren en effects bij het maken van beeldmateriaal? Check dan eens de workshop Filmtechnieken.