Show menu

Techlab - Het Fotografie Lab

Aan de slag met kunst en techniek

In dit techlab leren leerlingen om unieke en verrassende foto’s te maken zonder het gebruik van photoshop.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over fotografietechnieken.

Beginnen

De leerlingen gaan aan de slag met eerste oefeningen.

Doen

Al experimenterend maken de leerlingen hun foto’s.

Delen

De foto’s worden gezamenlijk bekeken en besproken.

Je leerlingen maken kennis met de magie en mogelijkheden van fotografie.

Hoe kan je een foto bewerken zónder photoshop, maar toch een bizar beeld creëren? Dit ontdekken de leerlingen tijdens het Fotografie Lab! Ze bekijken en onderzoeken verschillende fotografietechnieken. Het experimenteren van de leerlingen staat hierin centraal. Deze workshop zit vol verrassende resultaten en allerlei ontdekkingen!

Opbouw Techlab – Het Fotografie Lab

Het Techlab fotografie start met een uitleg van de workshopdocent over de verschillende fotografietechnieken die de leerlingen deze dag gebruiken. Ze leren diverse fotografie termen en er zijn experimenten met spiegels en panoramafotografie! 

In groepjes gaan de leerlingen tijdens het Fotografie Lab aan de slag om hun eigen bizarre foto te maken. Ze proberen zelf van alles uit en hierin worden ze ook gestimuleerd: juist het zelf ontdekken is heel erg belangrijk. Ze experimenteren met kleur, licht en compositie en oefenen met de instellingen van de camera. De workshopdocent ondersteunt de leerlingen, maar stuurt ze niet. Door te experimenteren komen er allerlei unieke foto’s uit. Achteraf bespreken ze het proces gezamenlijk. Wie kwam waar achter? En welke technieken zijn gebruikt? Zo evalueren de leerlingen samen met de workshopdocent hun persoonlijke leerproces. Het Fotografie Lab is een speelse kennismaking met de wondere wereld van fotografie.

Grote Broer biedt nog veel mee techlabs aan, bekijk ze allemaal hier.

Bekijk ook de kunst en techniek workshops van Nieuwe Makers!