Show menu

Cultuurdag basisschool

Plan je een Cultuurdag voor de basisschool? Samen muziek maken, dansen of een leuke lipdub creëren; Grote Broer biedt creatieve dagprojecten aan voor iedere groep! Geef leerlingen de mogelijkheid om samen een geweldige dag te ervaren! Bekijk onze dagprojecten hieronder en maak je keuze!

Cultuurdag op de basisschool

Een cultuurdag op de basisschool is een dagprogramma vol met de allerleukste workshops en activiteiten voor school en/of een voorstelling. Voor veel scholen is de cultuurdag een vast onderdeel van hun cultuureducatie programma. Een cultuurdag kan ook een thema hebben, zoals het thema van de Kinderboekenweek. De leerlingen volgen een wisselprogramma met verschillende activiteiten en eventueel een voorstelling en doen zo nieuwe ervaringen op. We vragen bij elke workshop die wij organiseren ook een leerkracht van de school als begeleiding. De leerkracht van school kent de leerlingen immers beter dan de docent vanuit Grote Broer. Daarnaast is het altijd fijn om iemand te hebben die kan assisteren waar nodig. Zo kan een leerkracht van Grote Broer zich volledig focussen op de inhoud en het creatieve proces dat de leerlingen doormaken. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om bij de workshop te zijn!

Cultuurdag workshops en voorstelling

Op een cultuurdag primair onderwijs werken we met een wisselprogramma. Je krijgt vanuit Grote Broer een eigen contactpersoon. Samen bespreken jullie het programma. Welke workshops spreken jullie aan? Willen jullie een voorstelling die aansluit bij de workshops? Wat doen jullie op school zelf aan cultuur educatie? En hoe zorgen we ervoor dat de kleuters het net zo leuk zullen hebben als de leerlingen uit groep acht? Een voorbeeld van workshops voor elke leeftijd zijn de circusworkshops op school. Er zijn verschillende circusworkshops die voor iedereen leuk zijn, bijvoorbeeld circusspelen. Tijdens deze workshop kunnen de leerlingen allemaal verschillende dingen uitproberen rondom het thema circus. Ook hebben we gave voorstellingen rondom het thema circus.

Cultuurdag op school

Cultuurdag workshops voor elke doelgroep

Grote Broer biedt cultuur educatie aan voor elke doelgroep. Vaak doen we dat in de vorm van creatieve workshops. Onze culturele workshops worden soms georganiseerd voor één klas, maar vaak ook ingezet als school brede activiteiten. Daar hoort natuurlijk aanbod bij voor iedere doelgroep! We hebben creatieve workshops die beter bij de onderbouw passen en workshops die beter met de bovenbouw matchen. We verzorgen culturele workshops op het gebied van theater, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van kunst en techniek. De vernieuwende kunst workshops die dit genre brengen worden nog niet zoveel aangeboden door de scholen zelf. Juist voor dit soort cultuure educatie is er dus een grote doelgroep! Naast workshops voor verschillende leeftijden hebben we ook creatieve activiteiten voor verschillende soorten scholen. Zo hebben we workshops voor het Vrije School onderwijs of bijvoorbeeld voor de Brede School. Ook komen wij al jaren met onze workshops op Speciaal Onderwijs.

Cultuurdag primair onderwijs met een voorstelling aan het eind

Hoe kan je een cultuurdag nu beter afsluiten dan met een mooie voorstelling? Met onze theaterworkshops voor de basisschool zijn er voldoende vormen te vinden voor een spetterende voorstelling. Tijdens deze voorstelling kunnen bijvoorbeeld ook onze dansworkshops basisschool aan bod komen. Zo wordt de voorstelling nog afwisselender. Dit kan allemaal samengevoegd worden tot een mooie eindvoorstelling. Trommel alle ouders, broertjes/zusjes en grootouders maar op en geef jullie cultuur educatie programma een nieuwe impuls! Ook kan je kiezen voor een voorstelling door professionele artiesten, dat maakt de dag extra bijzonder!

Circusworkshops op school tijdens een Cultuurdag PO

Een mooie invulling voor cultuur educatie in het primair onderwijs zijn de circusworkshops op school. We hebben voor elke leeftijd een speciale circusworkshop ontworpen. Gaan je leerlingen liever bordje draaien, fietsen op de eenwieler of jongleren? Naast deze drie onderdelen hebben we ook nog een speciale workshop Goochelen. Hierin leren de leerlingen de kneepjes van het vak van een echte goochelaar! Voor de jongere leerlingen is er de workshops Circusspelen. Wie is het liefste en grappigste clowntje van de school? Sluit de cultuurdag af met een voorstelling in een echte circuspiste! Wij zorgen voor de circusdirecteur, zorgen jullie voor het publiek?

Cultuurdag op maat voor de basisschool

Mocht je liever een cultuurdag in thema organiseren, kijk dan ook eens naar de dagprojecten op school en onze voorstellingen. Wil je muziekworkshops op school organiseren? Kijk dan eens naar de Streetbeatsdag! Tijdens deze dag maken alle leerlingen van de school kennis met slagwerk. Het gaat niet zomaar om slagwerk maar om speciaal slagwerk, namelijk Streetbeats! De leerlingen krijgen allemaal een slagwerkworkshop op tonnen en vaten. Nadat ze hun eigen gedeelte hebben ingestudeerd en geoefend met de eigen juf is het tijd voor het concert. Zodra alle ouders zitten bart het getrommel los en stopt nog lang niet! Alle kleine ingestudeerde stukken bij elkaar maken een prachtig concert, met trotse leerlingen als gevolg. Cultuur educatie kan op allerlei manieren ingevuld worden.

Cultuurdag op school 2

Professionele docenten

Bij een cultuurdag sturen wij niet zomaar een docent naar jullie toe. Wij verzorgen cultuur educatie met kwaliteit. Al onze docenten hebben didactische opleiding gevolgd of ze hebben veel praktijkervaring. Daarnaast zijn ze ook geschoold in hun kunstdiscipline. Veel van onze docenten hebben ook hun eigen kunstpraktijk. Misschien is die ene docent muziek ook wel de zanger van je favoriete band! Het zou zomaar kunnen. Niet iedere docent kan zomaar workshops op de basisschool geven. Wij zorgen dus voor een uitgebreide screening, inclusief het aanvragen van een VOG. Als laatste evalueren wij elk creatief project wat de workshopdocenten geven. Zo weten we precies wat ze wel en niet goed kunnen en leuk vinden.

Nieuwe Media workshops

Weinig scholen hebben de mogelijkheid om nieuwe media voldoende aan te bieden in hun lesprogramma. Hier helpen we jullie graag bij. Wat dacht je van een workshop Vloggen voor school? Mochten jullie leerlingen al kennis gemaakt hebben met vloggen dan is het ook mogelijk om verder te kijken naar de workshop augmented reality of de workshop virtual reality. Deze vormen van nieuwe media zijn vernieuwender en waarschijnlijk zullen ze veel gebruikt worden in de toekomst. Hoe eerder de leerlingen er mee in aanraking komen hoe veiliger ze met deze dingen om zullen gaan! In al onze workshops nieuwe media besteden we ook aandacht aan Mediawijsheid, om de leerlingen zo weerbaar mogelijk te maken.

De organisatie nemen wij uit handen

Het organiseren van een activiteitendag op school is vaak veel werk. Na het bedenken van de inhoud komt het organiseren van docenten, schema’s en materialen. Wij helpen je graag met deze organisatie, het liefst nemen we zo veel mogelijk uit handen. Zo heb jij meer tijd voor de leerlingen, daar draait het immers om! Wij zorgen voor de juiste informatie zodat je alleen hoeft te checken of de lokalen aan een paar eisen voldoen. Als dat zo is kan je gewoon weer verder met de waan van de dag en daarna: relax!

Cultuurdag op maat voor school

Wij maken onze cultuurdagen voor de basisschool het liefst op maat. Elke school is immers anders! Alles is mogelijk, elke workshop is mogelijk en we denken graag met je mee. Het is ook nog mogelijk om bepaalde disciplines te mixen, bijvoorbeeld bij onze workshop Virtual Reality. Daarin combineren wij theater met digitale media. Succes gegarandeerd! Of gooi het over een andere boeg en combineer een workshopprogramma met een mooie voorstelling. Neem contact met ons op om mee te denken over de cultuur educatie bij jullie op school!