Show menu

Workshops en activiteiten voor de Cultuurdag

 

Cultuurdag op de basisschol

Een cultuurdag op de basisschool

Een creatieve cultuurdag wordt steeds gangbaarder in het basisonderwijs. Het is dan ook de ideale gelegenheid om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende workshops op school. Tijdens een cultuurdag kiezen de leerlingen 2 of meer die ze graag willen volgen. We mixen zoveel mogelijk klassen door elkaar om kinderen ook van elkaar te laten leren. Er zijn een hoop activiteiten die school breed uitgevoerd kunnen worden. Wij nemen zoveel mogelijk organisatie uit jullie handen en zorgen voor alle materialen. Alles wat we van jullie vragen zijn de juiste lokalen en we kunnen van start! Van welke workshops worden jullie leerlingen enthousiast? Schimmenspel of toch eerder een clowneske circusworkshop? Of wellicht willen jullie een thema koppelen aan de Cultuurdag, zoals het thema van de Kinderboekenweek. Alles is mogelijk!

Dans workshops voor school

Hebben jouw leerlingen ook moeite met het lange stilzitten? Laat ze dan lekker even dansen! Onze dansworkshops op school zijn zo opgebouwd dat de leerlingen al hun energie kwijt kunnen en ook nog iets van zichzelf en elkaar leren! Maken de leerlingen een rondje om de wereld tijdens Werelddans, of is de Streetdance meer voor jullie leerlingen? We houden ook rekening met verschillende leeftijden, zo is er kleuterdans voor de jonge leerlingen en Free Running voor de stoere bovenbouwleerlingen. Op deze manier proberen we voor elke leeftijd een passende workshop aan te bieden zodat er ook voor de leraar voldoende keuze is.

Muziek workshops op de basisschool

Lang niet alle kinderen komen thuis veel in aanraking met muziek. De basisschool speelt hier ook een grote rol in, de ideale aanleiding om muziekworkshops op school te organiseren. Bij GroteBroer hebben we een verrassend aanbod voor verschillende leeftijden. Zo is er voor de onderbouw de workshop Musical zingen en kan de bovenbouw aan de slag met Sound Design. Wil je dezelfde workshop voor de hele school aanbieden? Kies dan voor de workshop Streetbeats! Streetbeats is niet alleen leuk als losse workshop maar kan ook als dagproject gegeven worden. Bij een dagproject maakt iedere klas kennis met de workshop en wordt er op het eind een spetterende presentatie gegeven!

Vernieuwende workshops en maakonderwijs

Naast dans- en muziekworkshops bieden we ook veel workshops aan op het gebied van mediawijsheid en maakonderwijs. Deze workshops zijn erg vernieuwend en gaan mee met de belevingswereld van de leerlingen. Leer de leerlingen de beginselen van programmeren met Micro:Bit of ga aan de slag met het maken van Vlogs. Zelf verf of robots maken? Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! Neem contact met ons op voor meer informatie over maakonderwijs.