Circusdag

Circus op school? Ja, dat is mogelijk! Met onze Circusdag maak je een echte circusvoorstelling met de hele school. Alle groepen volgen in de ochtend circusworkshops en studeren een circusact in. In de middag is het resultaat te zien in een spetterende voorstelling voor en door alle kinderen. Onze docent is de circusdirecteur! Dit project organiseren we graag bij je op de basisschool of bijvoorbeeld op kamp.

Filmversie Circusdag

In verband met de corona maatregelen bieden we nu een alternatief aan voor de circusvoorstelling, zodat alle ouders toch hun kinderen kunnen bewonderen. In plaats van de voorstelling in de middag kan je er voor kiezen om met de hele school een circusfilm te maken. Aan het eind van de circusworkshop filmen we de circusact in de klas. Vervolgens monteren wij alle circusacts van de groepen tot één gave circusfilm. Deze film kan vervolgens met alle ouders, opa’s en oma’s gedeeld worden.

Projectboek en voorbereidend materiaal

Het circusavontuur begint al ruim voor aanvang van de Circusdag. Allereerst ontvang je een digitaal projectboek. Hierin staan over hoe je je kunt voorbereiden voor de circusvoorstelling. Denk bijvoorbeeld aan circus aankleding, maar ook leuke activiteiten voor in de groep.

Hoe ziet de Circusdag eruit?

Tijdens de Circusdag krijgen de leerlingen in de ochtend een workshop Circusspelen. Alle groepen proberen diverse soorten circusmaterialen uit, zoals jongleren, koorddansen, fietsen op één wiel, lopen op een grote bal en Chinese draaiborden! De kinderen mogen alles uitproberen. Vervolgens studeren alle groepen een circusact in.

De voorstelling

Van acts met leeuwen en olifanten tot acrobatiek en jongleren, er komt veel aan bod tijdens de circusvoorstelling. Iedereen is van harte welkom om de voorstelling te bekijken. Circus op school is een feest voor iedereen!

Materialen

Alle materialen voor de circusvoorstelling nemen wij mee. Denk aan een geluidsinstallatie, theatergordijn, circusmaterialen en nog veel meer! Wij zorgen ervoor dat jullie je nergens zorgen over hoeven te maken.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende circusmaterialen.
  • Leerlingen leren zich te presenteren.
  • Leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden en hun doorzettingsvermogen.
  • Leerlingen hebben een succeservaring: ik kan jongleren met drie ballen!

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor de Circusdag is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.