Cultuurproeverij

Beleef een dag vol kunst, cultuur en techniek!

Tijdens dit afwisselende dagproject maken leerlingen laagdrempelig kennis met verschillende kunstdisciplines.

Inhoud van deze workshops

Kennismaken

We beginnen met een korte introductie: hoe ziet de dag eruit?

Beginnen

De leerlingen kunnen kiezen welke workshops ze willen volgen.

Doen

De leerlingen volgen meerdere workshops naar keuze!

Delen

Aan het eind van de dag is er ruimte om indrukken uit te wisselen.

Je leerlingen ontdekken waar ze blij van worden met deze Cultuurproeverij.

De Cultuurproeverij laat de leerlingen in één dag kennismaken met verschillende kunstdisciplines. Dit kan met je eigen school, maar ook met meerdere scholen samen. Van theater tot circus, van dans tot muziek en van kunst & techniek tot digitale media. Leerlingen kunnen zelf kiezen waar ze aan willen “snuffelen” en welke workshops ze willen volgen.

De focus ligt bij de Cultuurproeverij op het ervaren van de kunstdisciplines en dus niet op het eindresultaat. Leerlingen ontdekken waar hun talenten liggen. Ze ervaren hierdoor hoe leuk kunst is en ze leren elkaar ook op een andere manier kennen. Vaak krijgen we ook van de leerkrachten terug dat het enorm leuk is om de leerlingen op een andere manier te zien door onze workshops. Leerlingen die normaal op de achtergrond zijn, staan opeens op de voorgrond!

De school maakt een voorselectie uit de verschillende workshops en stelt zo een eigen Cultuurproeverij samen. Vervolgens kiezen de leerlingen welke workshop ze willen volgen. De ene leerling wil graag leren breakdancen of hiphopdancen. Een andere leerling wil een vlog leren maken en weer een andere leerling wil graag aan de slag met de 3D Printer Pen. Alles is mogelijk tijdens de Cultuurproeverij! Bekijk onze workshops hier en maak een mooie selectie in overleg met ons die bij jouw school past.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

Afhankelijk van de gekozen workshops.

Kosten dagproject

De kosten van de Cultuurproeverij hangen af van het aantal groepen, het aantal workshops die elke groep volgt en de lengte van de workshops. We maken graag een prijsopgave op maat.

Benodigdheden

Afhankelijk van de gekozen workshops.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Cultuurproeverij