Lipdub

Wil jij ook met de hele school of alleen je klas een gave lipdub maken? Dat kan met dit leuk dagproject! Een dagvullend programma vol muziek en dansmoves. Bedenk samen met onze workshopdocent een creatieve manier om de lipdub neer te zetten! Daar mag je allerlei verkleedspullen, materialen en nog veel meer creativiteit op los laten.

Wat is een lipdub?

Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip en bestaat uit één shot. Een groep personen die aan het ‘dubben’ zijn, oftewel playbacken, wordt gefilmd. Het filmpje kan 3 tot 6 minuten duren. Er kunnen 20 tot wel 600 mensen eraan meewerken. Bijna alles is mogelijk!

Opbouw dagproject lipdub

Lipdubs zijn dé manier om leerlingen kennis te laten maken met theater en muziek. Lef, humor, enthousiasme en snelheid zijn bovenal de ingrediënten tijdens het maken van de videoclip! Allereerst komt er na het kiezen van het liedje het creatieve proces. Wat wordt er in beeld gebracht? Hoe gaan we dit doen tijdens het maken van een gave lipdub? Daarom wordt er een groot beroep gedaan op de creativiteit en samenwerkingsvaardigheden van de groep. Dit vereist opperste concentratie! Ook veroorzaakt het veel hilariteit tijdens het filmen. Tot slot wordt de videoclip opgenomen. Als resultaat heeft iedereen een tastbaar aandenken aan deze leuke activiteit om te delen op YouTube, Facebook of intern gebruik.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer.
  • Leerlingen leren creatief mee te denken en leren een scène interessant te maken.
  • Leerlingen leren beter met elkaar samen te werken.
  • Leerlingen maken kennis met het opnemen van een videoclip.

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal groepen.

Benodigdheden

We hebben een ruim lokaal nodig voor het instuderen van de verschillende onderdelen. Uiteindelijk wordt de lipdub opgenomen langs een route door de school of om de school heen. Houdt rekening met geluidsoverlast.

Meer informatie aanvragen