Een dag vol muziek, moves en plezier!

Tijdens dit dagproject maken leerlingen samen een lipdub: een in één take opgenomen muziek- en dansfilmpje.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Beginnen

De leerlingen oefenen de Lipdub.

Actie

Iedereen in positie? De lipdub wordt opgenomen!

Delen

Het filmpje kan zo breed gedeeld worden als jullie willen.

Bij het maken van een lipdub werken je leerlingen creatief samen.

Wil jij ook met de hele school of alleen je klas een gave lipdub maken? Dat kan met dit leuke dagproject! Een dag vullend programma vol muziek en dansmoves. Bedenk samen met onze workshopdocent een creatieve manier om de lipdub neer te zetten! Daar mag je allerlei verkleedspullen, materialen en nog veel meer creativiteit op los laten.

Wat is een lipdub?

Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip en bestaat uit één shot. Een groep personen die aan het ‘dubben’ zijn, oftewel playbacken, wordt gefilmd. Het filmpje kan 3 tot 6 minuten duren. Er kunnen 20 tot wel 600 mensen eraan meewerken. Bijna alles is mogelijk!

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Van te voren krijg je een draaiboek en educatief materiaal, omdat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden. Denk hierbij aan het maken van decor, leuke attributen en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen voor te bereiden op de Lipdub dag.

Opbouw dagproject Lipdub

Lipdubs zijn dé manier om leerlingen kennis te laten maken met theater en muziek. Lef, humor, enthousiasme en snelheid zijn bovenal de ingrediënten tijdens het maken van de videoclip! Allereerst komt er na het kiezen van het liedje het creatieve proces. Wat wordt er in beeld gebracht? Hoe gaan we dit doen tijdens het maken van een gave lipdub? Daarom wordt er een groot beroep gedaan op de creativiteit en samenwerkingsvaardigheden van de groep. Dit vereist opperste concentratie! Ook veroorzaakt het veel hilariteit tijdens het filmen. Tot slot wordt de videoclip opgenomen. Als resultaat heeft iedereen een tastbaar aandenken aan deze leuke activiteit om te delen op YouTube, Facebook of enkel voor intern gebruik.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer.
  • Leerlingen leren creatief mee te denken en leren een scène interessant te maken.
  • Leerlingen leren beter met elkaar samen te werken.
  • Leerlingen maken kennis met het opnemen van een videoclip.

Kosten dagproject

De kosten van de lipdub hangen af van het aantal groepen en de verdeling van de groepen. We maken graag een prijsopgave op maat.

Benodigdheden

We hebben een ruim lokaal nodig voor het instuderen van de verschillende onderdelen. Uiteindelijk wordt de lipdub opgenomen langs een route door de school of om de school heen. Houdt rekening met geluidsoverlast.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Lipdub