Show menu

Dagprojecten basisschool

Alles komt samen in een dagproject op de basisschool

Een dagproject kun je uitvoeren met de hele school of zelfs met meerdere scholen. Ook komen in een dagproject vaak meerdere disciplines aan bod zoals theater, dans en muziek. En aan het eind van de dag verzorgen alle leerlingen een optreden dat ook ouders kunnen bijwonen. In een dagproject op de basisschool komt dus alles en iedereen samen! Dat stimuleert de creativiteit, geeft goede energie, levert succeservaringen op en vergroot het groepsgevoel.

Hoe ziet een dagproject op de basisschool eruit?

Een dagproject is, zoals de naam als zegt, een dagvullende activiteit voor de hele school. De verschillende groepen gaan daarin aan de slag met een eigen onderdeel. Deze onderdelen komen later op de dag samen. In de ochtend leren de leerlingen in energieke workshops de basiskneepjes van de kunstvorm waar het dagproject om draait. Daarna studeren ze met hun groepje hun eigen onderdeel of act in. In de middag komen alle onderdelen en acts samen in één grote, bruisende voorstelling. Leerlingen ontdekken de kracht van samen iets maken. Ook ervaren ze hoe het is om zich op een podium te presenteren voor een enthousiast publiek.

Van theater tot muziek: er is veel mogelijk

Ben je benieuwd naar concrete voorbeelden van een dagproject op de basisschool? Wat dacht je van Opa en de Reismachine, de Wereld Dansdag en de Sambaschool? Met de theaterdag Opa en de Reismachine prikkel je de leerlingen om hun expressieve vaardigheden in te zetten. Ook leren ze de basisbeginselen van theater. Ze ontdekken hoe het is om je in te leven in verschillende personages. In dit geval de kleinkinderen van opa, die de hele wereld ontdekken met behulp van een geheimzinnige reismachine. Met de Wereld Dansdag gaan leerlingen óók de wereld over, maar dan met de universele taal van de dans. Van de Keniaanse Schildendans tot de Japanse Kung Fu-dans: voor alle groepen zit er een dans bij die aanspreekt. Met het dagproject Sambaschool breng je het Braziliaans carnaval op jouw school. Leerlingen dansen, maken muziek en zingen. Met de Sambaschool vier je samen een spetterend feest.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een dagproject op school? Je kunt bij Grote Broer terecht voor advies over de vele mogelijkheden én voor de organisatie. Die laatste nemen je bijna helemaal uit handen. We zorgen voor draaiboeken en natuurlijk ook voor gekwalificeerde en inspirerende workshopdocenten. Ook de benodigde instrumenten of materialen regelen wij voor je. Het enige wat je hoeft te doen voor een dagproject op jouw basisschool is het regelen van ruimtes. Voorafgaand aan het dagproject ontvang je van ons alle informatie op papier. Heb je daarover nog vragen? Daarmee kun je altijd bij ons terecht. Ook zo’n bruisend dagproject op jouw school organiseren? Neem contact met ons op. We horen graag van je!