Show menu

Dagprojecten op school

Hoe ziet een dagproject op school eruit?

Het unieke aan dagproject op school is dat je met die ene dag heel veel in beweging brengt. In de voorbereiding, tijdens de dag zelf en daarna. Met een dagproject op school versterk je het groepsgevoel, breng je jaarlagen samen en laat je leerlingen succeservaringen opdoen. Om niet te vergeten dat de leerlingen kennismaken met verschillende kunstvormen én veel lol hebben met elkaar. Een dagproject bestaat doorgaans uit een ochtenddeel en een middagdeel. In de ochtend gaan de leerlingen in hun eigen groep aan de slag met energieke workshops. Daarin leren ze de basisbeginselen en fijne kneepjes van de discipline die tijdens het dagproject centraal staat. Daarna bereiden ze een onderdeel van de voorstelling voor. In de middag komen alle groepen en onderdelen samen in één spetterend optreden. Om de betrokkenheid en het plezier nog te vergroten, kun je ouders oproepen om hierbij te zijn als publiek.

Wat zijn de mogelijkheden voor een dagproject op school?

Voorop gesteld: er is heel veel mogelijk voor een dagproject op school! We lichten er nu drie dagprojecten uit. Daarmee krijg je een impressie van de volle breedte van ons aanbod. Zo is daar de Cultuurproeverij. Tijdens dit dagproject leren leerlingen op een leuke en uitnodigende manier verschillende kunstvormen kennen. Ze kunnen eraan ‘proeven’ en workshops volgen in de disciplines die hen aanspreken. De nadruk ligt op het plezier van de kennismaking en het ontdekken: ‘wat vind ik leuk, waar ben ik goed in?’ De Circusdag is een dagproject waarmee je het dynamische en kleurrijke circusleven de school binnen haalt. Leerlingen gaan aan de slag met de diverse circusactiviteiten, zoals jongleren, koorddansen, lopen op een grote bal en acrobatiek. Het dagproject Ridder Roeland speelt zich af in de spannende middeleeuwen, met theater en dans als uitgangspunten. Leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden en leren zich te verplaatsen in een ander.

Hoe pak ik het aan?

Grote Broer denkt graag met je mee over de mogelijkheden voor een dagproject op school. Wat zijn je wensen en doelen? Daarover gaan we met je in gesprek. Vervolgens nemen we de organisatie uit handen. We ontzorgen je van begin tot eind! We maken briefings, planningen en draaiboeken. Ook regelen we gekwalificeerde en enthousiaste workshopdocenten. Zij verstaan de kunst om een veilige sfeer te creëren zodat leerlingen hun grenzen durven te verleggen. Daarnaast leveren we de materialen die nodig zijn voor het dagproject op school. Meestal zijn de ruimtes het enige wat je als school zelf regelt. Je krijgt van tevoren alle informatie opgestuurd, die je ook kunt inzetten in de voorbereiding met jouw leerlingen. Heb je gedurende het proces vragen? We zijn altijd bereikbaar. Samen zorgen we voor een bruisend en verbindend dagproject op jouw school. Neem contact met ons op voor meer informatie.