Show menu

Dagprojecten startweek

Samen energiek het nieuwe school jaar in

De start van een nieuw schooljaar: na elke zomervakantie is dat weer een bijzonder moment. Met dagprojecten in de startweek geef je extra invulling aan dit moment. Voor iedereen die betrokken is bij school – van leerlingen tot ouders – zorg je daarmee voor een energieke en feestelijke aftrap. Met dagprojecten in de startweek kun je het groepsgevoel (verder) versterken en iedereen met goede energie het nieuwe schooljaar te laten ingaan. Het is niet voor niets een cliché: een goed begin is het halve werk!

Dagprojecten startweek: er is veel mogelijk!

Dagprojecten die je goed kunt inzetten tijdens de startweek zijn bijvoorbeeld Lipdub en Reis om de Wereld. Het dagproject Lipdub zit boordevol muziek en dans. Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip die in één shot is opgenomen. Het filmpje kan drie tot zes minuten duren en er kunnen twintig tot wel zeshonderd mensen aan meewerken. Leerlingen denken creatief mee over de uitvoering. Een dagproject waarin samenwerking centraal staat. Met een blijvend eindresultaat in de vorm van een filmpje, dat je ook kunt delen met ouders. Het dagproject Reis om de Wereld brengt de hele school swingend in beweging. In de ochtend volgen leerlingen in hun groepen inspirerende workshops en studeren ze een eigen stuk in. In de middag komt alles samen in één grote muzikale voorstelling. Ouders zijn van harte uitgenodigd als publiek. Deze bruisende dag staat in het teken van samen muziek maken, zingen, dansen én plezier hebben.

Ook met de Cultuurproeverij trap je goed af

Een ander goed voorbeeld van dagprojecten in de startweek is de Cultuurproeverij. Hiermee maken leerlingen in één dag kennis met verschillende kunstdisciplines. Van theater tot circus, van dans tot muziek en van kunst & techniek tot digitale media. Leerlingen kunnen zelf kiezen waar ze van willen ‘proeven’ en welke workshops ze willen volgen. De focus ligt op het ontdekken en ervaren van de kunstdiscipline en niet op het eindresultaat. Met welke activiteiten maak je welke leerling blij? De ene leerling wil graag breakdancen of hiphopdancen. Een andere leerling wil een vlog maken of aan de slag met de 3D Printer Pen. Alles is mogelijk tijdens de Cultuurproeverij.

Meer weten over dagprojecten in de startweek?

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen bij het organiseren van dagprojecten in de startweek? In een gesprek kijken we samen naar jouw wensen en doelen. Vervolgens nemen we de organisatie uit handen en zorgen we voor professionele en enthousiaste workshopdocenten. Daarnaast leveren we de materialen die nodig zijn voor dagprojecten op jouw school. Ruim van tevoren ontvang je alle benodigde informatie en draaiboeken. Heb je nog vragen tijdens de voorbereiding? Je kunt altijd bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie over een dagproject in de startweek.