Wereld Dansdag

Samen met alle leerlingen van de school aan de slag met een internationaal dansproject? Tijdens de Wereld Dansdag komt de hele school in beweging! Professionele kunstdocenten komen naar jullie basisschool en gaan met de leerlingen aan de slag. Eerst volgen de leerlingen dansworkshops waarin ze een dans leren uit een land, denk bijvoorbeeld aan Hawaï, Mexico of Cuba. Daarna is er een spetterende dansvoorstelling waar alle leerlingen in meedansen. Maak met de hele school een trip over de wereld met deze wereld dansdag!

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Het dansavontuur start al ver voor de Wereld Dansdag. Je krijgt van ons een draaiboek en educatief materiaal voor elke groep. Hierin staat hoe je je kunt voorbereiden op het dansproject. Zo staan er diverse activiteiten in en knutselopdrachten in het thema van het land.

Hoe ziet het dansproject op de dag zelf eruit?

Tijdens de Wereld Dansdag volgen de groepen eerst dansworkshops en leren ze een gave dans van een bepaald land. Zo leren ze de Flamenco uit Spanje, de Klompendans uit Nederland, de Drakendans uit China of de Samba uit Brazilië. Daarna vindt de dansvoorstelling plaats. Tijdens de voorstelling reist de school de hele wereld over en de leerlingen zijn de sterren van de dag! Nodigen jullie vast de ouders, opa’s en oma’s uit?

Wil je wel graag dansen met je leerlingen, maar is een heel dagproject een tikkeltje te groot? Bekijk dan hier onze dansworkshops!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen ontwikkelen gevoel voor ritme.
  • Leerlingen ontdekken de expressiviteit van hun lichaam.
  • Leerlingen leren zich als groep te presenteren op het podium.

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor de Wereld Dansdag is er per workshopleider een ruimte nodig. Deze ruimte moet vooraf leeg worden gemaakt. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling met een geluidsinstallatie. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het draaiboek staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.