Wereld Dansdag

Samen met alle leerlingen van de school aan de slag met een gaaf dansproject? Tijdens de Wereld Dansdag zetten de leerlingen de hele school in beweging! Ze volgen in de ochtend dansworkshops waarin ze een internationale dans leren, zoals een Afrikaanse. Vervolgens is er in de middag een spetterende dansvoorstelling waar alle leerlingen in meedansen. Een gaaf dansproject voor alle groepen uit het basisonderwijs!

Projectboek en voorbereidend materiaal

Het dansavontuur start al ver voor de Wereld Dansdag. Je krijgt van ons een digitaal projectboek met educatief materiaal voor elke groep. Hierin staat hoe je je kunt voorbereiden op de dansvoorstelling. Zo staan er diverse activiteiten in en knutselopdrachten in het thema van het land.

Hoe ziet het dansproject op de dag zelf eruit?

Tijdens de Wereld Dansdag volgen de groepen in de ochtend dansworkshops en leren ze een internationale dans. Zo leren ze de Kung Fu dans uit Japan, de Schildendans uit Kenia of misschien wel de Surfdans uit Hawaï. ’s Middag vindt de dansvoorstelling plaats. Tijdens de voorstelling reist de school de hele wereld over en de leerlingen zijn de sterren van het podium! Nodigen jullie vast de ouders, opa’s en oma’s uit?

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen ontwikkelen gevoel voor ritme.
  • Leerlingen ontdekken de expressiviteit van hun lichaam.
  • Leerlingen leren zich als groep te presenteren op het podium.

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor de Wereld Dansdag is er per workshopleider een lokaal nodig. Dit lokaal moet vooraf leeg worden gemaakt, vanwege dat de leerlingen flink gaan bewegen. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling met een geluidsinstallatie. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.