Theaterdag Ridder Roeland

Een voorstelling maken over de Middeleeuwen met de hele school? Dat kan met onze Theaterdag Ridder Roeland! De leerlingen volgen in de ochtend workshops waarin ze een act of scène instuderen. In de middag voeren alle groepen samen de voorstelling Ridder Roeland op. Een interdisciplinair geschiedenisproject, van theater tot dans: mooi ter opening of afsluiting van een projectperiode over de Middeleeuwen.

Projectboek en voorbereidend materiaal Middeleeuwen

Het Middeleeuwen avontuur start al ver voor de projectdag. Wij leveren een projectboek met educatief materiaal, zodat elke groep zich kan voorbereiden op hun scène. Zo staan er bijvoorbeeld tips in voor knutselactiviteiten of het maken van Middeleeuwse kleding.

Hoe ziet de projectdag eruit?

Tijdens het dagproject oefent elke groep een scène uit het theaterstuk Ridder Roeland. Daaropvolgend wordt in de middag de voorstelling opgevoerd. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod tijdens dit project: theater, circus en dans.

De voorstelling op school

De stoere Ridder Roeland heeft een probleem, want hij is eigenlijk helemaal niet stoer. Zijn leven wordt verzonnen door een gemene verteller en zij laat Roeland mislukken als ridder. Tijdens zijn reis ontstaan er allerlei problemen… De kinderen spelen bijvoorbeeld narren, rovers, monniken, boeren, jonkvrouwen of gildemeesters. Lukt het Ridder Roeland om een stoere ridder te worden?

Materialen

Geluidsinstallatie, decor, theatergordijn en nog veel meer: wij verzorgen alles voor de voorstelling!

Leerdoelen

  • Leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren zich te presenteren en uiten op het podium.
  • Leerlingen ervaren gezamenlijke verantwoordelijkheid.
  • Leerlingen leren zich te verplaatsen in een ander.
  • Leerlingen maken op een speelse manier kennis met het Middeleeuwentijdperk.

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor Ridder Roeland is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.