Samen het podium op

Tijdens het dagproject Showtime! volgen leerlingen workshops in podiumkunsten en maken samen een voorstelling.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Actie

De leerlingen volgen workshops in diverse disciplines.

Puntjes op de i

De leerlingen oefenen hun deel van de voorstelling.

Optreden

Iedereen gaat het podium op voor het gezamenlijke optreden.

Bied je leerlingen een onvergetelijke kennismaking met podiumkunsten.

Beleef een dag vol enthousiasme en creativiteit met het dagproject Showtime!. Ontdek de veelzijdige wereld van muziek, dans, theater en/of circus, allemaal op één dag! Vergeet niet om je (groot)ouders uit te nodigen, want ze mogen dit spektakel absoluut niet missen!

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Al ruim van te voren begint Showtime!. Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal, omdat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden. Denk hierbij aan het maken van decor, leuke attributen en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen voor te bereiden op de dag.

Opbouw Showtime

Tijdens dit dagproject maken de leerlingen niet alleen kennis met een podium discipline, ze sluiten de dag ook af met een mooi optreden. De workshops die de groepen krijgen, worden afgestemd op jullie voorkeur en de beschikbaarheid van onze workshopdocenten. Of je nu kiest voor de basisversie of de luxe versie van Showtime!, elke groep krijgt de kans om zich te verdiepen in de wonderlijke wereld van de podiumkunsten.

Wanneer je kiest voor een basisversie begint de dag met een energieke ochtend waarin elke groep een workshop van 45 minuten volgt in een specifieke podium discipline. Samen werken de leerlingen toe naar een optreden. Maar dat is niet alles! Wanneer je kiest voor de luxe versie van Showtime!, krijgt elke groep niet één, maar twee inspirerende workshops van elk 45 minuten. In de eerste workshop maken ze dan kennis met een podium discipline, en in de tweede workshop werken ze naar een spetterende act toe voor het optreden van later op de dag. Het podium lonkt en verborgen talenten zullen onthuld worden.

Dagindeling

• ’s Ochtends duiken alle leerlingen in de wereld van een specifieke podium discipline en leren ze een act die ze later zullen opvoeren. Misschien schuilt er wel een toekomstige Carice van Houten, Snelle of Pipo de Clown in jullie midden!
• ’s Middags is er na de lunch nog genoeg tijd om bijvoorbeeld te schminken (verzorgd door de school), om te kleden of om de act nog een laatste keer te oefenen met de eigen leerkracht. Dan is het tijd voor het grote spektakel, het moment waarop alle leerlingen stralen op het podium. Het optreden wordt gepresenteerd door een enthousiaste presentator van Grote Broer. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd!

Wees trots en nodig je (groot)ouders van harte uit om naar dit gave optreden te komen kijken!

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Fantasie stimuleren door te leren denken buiten de gebaande paden.
  • Creativiteit ontwikkelen door expressiemogelijkheden te ontdekken.
  • Inlevingsvermogen stimuleren door belangstelling te tonen voor anderen en je te kunnen verplaatsen in verschillende rollen en situaties.
  • Presentatievaardigheden ontwikkelen door op te treden en het gemaakte werk op een podium te tonen aan anderen.
  • Zelfvertrouwen stimuleren door samen te presenteren en een succeservaring op te doen.

Kosten dagproject

Een Circusdag kan al vanaf 7,14 euro per leerling georganiseerd worden, uitgaande van 8 groepen met 28 leerlingen.

Benodigdheden

Afhankelijk van de gekozen workshops.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Showtime!