Streetbeatsdag

Maak op vaten en tonnen je eigen beats

Tijdens dit dagproject ontdekken de leerlingen de basis van slagwerk en verzorgen ze samen een groot optreden.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Actie

De leerlingen leren meer over slagwerk en de instrumenten.

Puntjes op de i

De leerlingen oefenen met elkaar verschillende ritmes en beats.

Optreden

De dag sluit af met een gezamenlijk streetbeats-optreden!

Bezorg je leerlingen een onvergetelijke dag!

Met de hele school of met meerdere scholen samen muziek maken met instrumenten van de straat? Tijdens de Streetbeatsdag zijn vaten, tonnen en jerrycans de instrumenten. Het resultaat: een stoer optreden door en voor de kinderen. En de (groot)ouders kunnen ook zomaar onderdeel zijn van de presentatie, want instrumenten zijn er tenslotte genoeg! Een gaaf project voor de hele school.

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Het streetbeatsavontuur begint al ruim voor aanvang van de Streetbeatsdag. Allereerst ontvang je een draaiboek en educatief materiaal. Hierin wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de Streetbeatsdag. Denk bijvoorbeeld aan muziekspelletjes of het knutselen van aankleding voor het optreden.

Opbouw Streetbeatsdag

De leerlingen maken kennis met het slagwerk (de streetbeats instrumenten) en de basisprincipes hiervan. Door geluid te maken met de tonnen en vaten, ontdekken leerlingen dat er muziek zit in verschillende materialen, oftewel “instrumenten”. Ze bespreken diverse muzikale technieken en aspecten. Hierna gaan ze aan de slag met het naspelen van patronen op de streetbeats instrumenten. De workshopdocent begeleidt de leerlingen hierbij, zodat ze uiteindelijk verschillende ritmes door elkaar kunnen spelen. Teamwork en concentratie zijn hierbij van groot belang, omdat iedereen een rol heeft in het muziekstuk. Na een paar keer oefenen ontstaat er een toffe beat. Wauw, wat klinkt dat goed!

Het optreden

Aan het eind van de dag is er een groot streetbeats optreden, waarin alle leerlingen de kunst van de instrumenten van de straat laten zien! Alle groepen laten horen wat ze tijdens de workshops ingestudeerd hebben. Een indrukwekkend, maar vooral een heel muzikaal spektakel!

Materialen

Voor de Streetbeatsdag nemen wij alle “instrumenten” mee. Vaten, tonnen, jerrycans en meer!

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Leerlingen krijgen te maken met verschillende muzikale aspecten en ervaren vooral het plezier van slagwerk en muziek maken.
  • Leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband.
  • Wanneer een leerling een eigen idee krijgt wordt deze meteen toegepast in het geheel.
  • Leerlingen ervaren dat alledaagse voorwerpen ook als instrument gebruikt kunnen worden.

Kosten dagproject

Een Streetbeatsdag kan al vanaf 7,34 euro per leerling georganiseerd worden, uitgaande van 8 groepen met 28 leerlingen.

Benodigdheden

Voor de Streetbeatsdag is er per workshopdocent een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor het optreden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Streetbeatsdag