Theaterdag Hotel Heerlijk

Maak een voorstelling met de hele school!

Tijdens deze theaterdag duiken leerlingen samen in de wondere wereld van Hotel Heerlijk.

Inhoud van dit dagproject

Voorbereiden

Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal ter voorbereiding.

Actie

De leerlingen volgen theaterworkshops.

Puntjes op de i

De leerlingen studeren hun scènes verder in.

Optreden

Samen voeren de leerlingen de voorstelling Hotel Heerlijk op!

Bezorg alle leerlingen een onvergetelijke dag samen.

Wil je met alle kinderen van de school samen een gave theatervoorstelling maken? Tijdens Theaterdag Hotel Heerlijk kan het! De Theaterdag start allereerst met theaterworkshops. Elke groep studeert een scène in die plaatsvindt in Hotel Heerlijk. ’s Middags komen alle scènes van de groepen samen in de spetterende voorstelling.

Draaiboek en voorbereidend materiaal

Al ruim van te voren begint de Theaterdag Hotel Heerlijk. Je krijgt een draaiboek en educatief materiaal, omdat we je zo goed mogelijk willen voorbereiden. Denk hierbij aan het maken van decor, leuke attributen en educatieve activiteiten. Het is erop gericht leerlingen voor te bereiden op de scènes.

Hoe ziet de Theaterdag Hotel Heerlijk eruit?

In Hotel Heerlijk staat je een gemoedelijk en fijn verblijf te wachten. De dag wordt zoals gewoonlijk vrolijk begonnen door de conciërge. Dan staat plots een inspecteur op de stoep om te inspecteren of de gasten het wel naar hun zin hebben tijdens hun verblijf. Is het daar wel zo heerlijk als ze zelf beweren? De zenuwachtige conciërge geeft de inspectie een rondleiding door het Hotel waar de leerlingen van de school laten zien of het wel zo Heerlijk is. Tijdens de afsluitende discoavond ontvangt het hotel het eindoordeel van de inspecteur.

De hotel conciërge en de inspecteur zijn vaste rollen die worden gespeeld door twee theaterdocenten van Grote Broer. Bij enkele scènes zullen de conciërge of inspecteur een kleine rol spelen.

De dag begint met energieke theater workshops waarbij de groepen de scènes instuderen. Elke scène speelt zich af in een ander deel van het hotel, denk aan de lobby, de hotelkamers, het zwembad… alles komt voorbij! Bij de luxe versie van het project krijgt elke groep nog een tweede verdiepende theater workshop.

De voorstelling op school

Het resultaat? Een geweldige en hilarische theatervoorstelling! De voorstelling wordt ’s middags opgevoerd voor iedereen die maar wil, want iedereen is welkom in Hotel Heerlijk. Wie nodigen jullie uit om te komen kijken?

Geïnteresseerd in een kleiner theaterproject? Bekijk dan onze theaterworkshops! Of juist onze andere dagprojecten.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basisbeginselen van theater.
  • Leerlingen leren zich te presenteren en uiten op het podium.
  • Leerlingen verrijken hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren zich te verplaatsen in een ander.

Kosten dagproject

Een Circusdag kan al vanaf 7,28 euro per leerling georganiseerd worden, uitgaande van 8 groepen met 28 leerlingen.

Benodigdheden

Voor de Theaterdag is er per workshopdocent een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling met een muziekinstallatie. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het draaiboek staat verder wat er geregeld moet worden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Theaterdag Hotel Heerlijk