Show menu

KBW - Gr. 1/2 - Dansexpressie

Ontdek het grote plezier in dansen! In de workshop Dansexpressie beleven de leerlingen avonturen door te dansen op muziek. De verhalen zijn geïnspireerd op het thema van de Kinderboekenweek. De leerlingen verkennen verschillende bewegingen en ritmes, en maken zo samen een eigen dansverhaal. Doel is dat de leerlingen zich expressiever en vrijer kunnen uiten in beweging.

Opbouw workshop Dansexpressie

Stralende koppies en spetterende dansers! Met de Kinderboekenweek-workshop Dansexpressie verkennen de leerlingen de wereld van dans en verbeelding. Onze dansdocent leert ze hoe je een verhaal vertelt met dans. De leerlingen leren op verschillende manieren op muziek bewegen. Door dansspellen en fantasierijke opdrachten leren ze om vanuit hun eigen verbeelding en associaties te dansen. Het belangrijkste doel is om te ervaren hoe je met plezier samen kunt dansen! Zo bedenken ze een verhaal met personages die eigenwijze keuzes maken, geïnspireerd op het Kinderboekenweek thema. Bij Dansexpressie werken de leerlingen aan hun lichaamsbewustzijn, zelfexpressie en zelfvertrouwen.

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Hup Herman – Yvonne Jagtenberg