Show menu

Kerst op school

Kerst op school

Ieder jaar kijken we weer uit naar de gezellige kerstperiode op scholen. De kerstboom wordt opgetuigd in de klas en de lichtjes gaan weer aan. Een knusse tijd waar de hele school van geniet tot die fijne kerstvakantie. Hoe leuk is het dan om naast het kerstdiner of ontbijt, volop gebruik te maken van deze gezellige periode door met de klas of zelfs de hele school creatief bezig te zijn! Wij bieden workshops aan die in het kerstthema zijn gegoten en zelfs een hele Kerst Circusdag. Er is genoeg te kiezen om er ieder jaar weer een onvergetelijke kerst op jouw school van te maken!

De hele dag plezier met het kerstcircus 

Tijdens de kerstvakantie moeten de leerlingen en docenten elkaar een tijdje missen. Het is dan ontzettend leuk om voordat die kerstvakantie begint met zijn allen de hele dag intensief met elkaar bezig te zijn. Dat kan met onze Kerst Circusdag. De leerlingen beginnen de dag met verschillende circusworkshops en studeren een circusact in om die vervolgens in de middag met zijn allen op te voeren tijdens de kerstvoorstelling. Het blijft niet bij een dag want wij sturen ver van tevoren een projectboek met voorbereidend materiaal op naar jouw school. Een dag om naar toe te leven en misschien komt de kerstman zelfs wel langs! 

Kerst workshops

De workshops die wij in ons aanbod hebben voor tijdens de kerstperiode zijn allen workshops die wij het hele jaar door geven maar voor kerst maken we ze net wat specialer. 

Leerlingen maken kerst ornamenten, gaan dansen op kerstliedjes, maken een eigen korte winter wonderland film of maken een kerstboom van materiaal die anders in de afvalbak was terechtgekomen. Ze maken kennis met verschillende kunstdisciplines en unieke technieken, en dit alles in heerlijke kerstsfeer. 

Swingende kerst op school

Het is natuurlijk feest in de kerstperiode en daar hoort ook een dansje bij. Tijdens de workshop Kerstdans gaan de leerlingen een echte choreografie bedenken, instuderen en uitvoeren op kerstliedjes. Super leuk om ook op te voeren tijdens de kerstuitvoering! 

3D technologie in de kerstboom

Wil je de versiering van de kerstboom in de klas dit jaar heel bijzonder maken? Dat kan met onze workshop 3D Kerst Pen. De kerstboom versieren vergt dit jaar groepsinspanning. De hele klas gaat namelijk de kerst ornamenten maken om in de kerstboom te hangen. En dit door middel van 3D technologie. Met 3D pennen gaan we aan de slag om de meest vette kerstboom ooit te maken!

Winterwonderland op school 

Met stop motion technieken maken leerlingen een eigen korte film in een winter wonderland tijdens de workshop Winter Wonderland Stop Motion. De leerlingen bedenken zelf hoe hun film eruit gaat zien. Ze maken het decor, brengen dit tot leven, maken foto’s en creëren zo hun eigen korte winter wonderland animatiefilm. Een zelfgemaakte kerstfilm! 

Een duurzame kerst op school

Laat jouw leerlingen in de kerstperiode kennis maken met duurzaamheid en recyclen met onze workshop Kerst Upcycling. De leerlingen gaan tijdens deze workshop van afval zoals plastic een kerstboom maken. De kerstperiode is een mooie tijd om op een creatieve manier met het thema duurzaamheid bezig te zijn en te leren om voor onze planeet en elkaar te zorgen. 

Kerst op school

Ben je enthousiast over ons aanbod voor tijdens de kerstperiode? Wij organiseren de workshops of Kerst Circusdag van begin tot eind en jouw school hoeft alleen te zorgen voor een geschikte datum en lokaal! We maken er een leerzame en unieke kerst van op school die de leerlingen niet zo snel zullen vergeten!