Kerst Circusdag

Wil je de kerstvakantie ingaan met een circus volledig in het kerststhema? Dat kan, want ons circusproject wordt tijdelijk helemaal ondergedompeld in kerstsferen! Tijdens de Kerst Circusdag volgt elke groep een circusworkshop in de ochtend waarbij ze een act instuderen. ’s Middags vindt de kerstvoorstelling plaats en alle groepen hun kerst circusact laten zien. En wie weet komt de kerstman om het circus bij jullie op school te leiden…

Projectboek en voorbereidend materiaal

Het kerst circusavontuur start al ver van te voren. Van ons ontvang je een digitaal projectboek met educatief materiaal voor elke groep. In het projectboek lees je hoe je je kunt voorbereiden op de Circusdag. Er staan bijvoorbeeld tips in voor het maken van kleding passends bij de acts, maar ook voor activiteiten tijdens de gymles.

Hoe ziet de Kerst Circusdag eruit?

De Kerst Circusdag begint met de workshop Circusspelen. Tijdens deze workshops proberen de leerlingen diverse circusmaterialen uit, zoals de loopkogel, koorddansen, jongleren, fietsen op één wiel en Chinese draaiborden! Hierna volgen de groepen een workshop waarin ze de circusact instuderen.

De voorstelling

In de middag vindt de spetterende Kerst Circusvoorstelling plaats. Van acts met paarden en olifanten tot clownerie en acrobatiek. Ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom tijdens de voorstelling. Het Kerst Circus is een unieke beleving voor elke school!

Materialen

Wij zorgen voor alle circusmaterialen, maar ook het decor, een geluidsinstallatie, kerstversiering en meer! Hier hoef je je geen zorgen om te maken.

Een leuke dag om het einde van het jaar feestelijk af te sluiten!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende circusmaterialen.
  • Leerlingen leren zich te presenteren.
  • Leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden en hun doorzettingsvermogen.
  • Leerlingen hebben een succeservaring: ik kan jongleren met drie ballen!

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor de Circusdag is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen