Kerst Circusdag

Wil je de kerstvakantie feestelijk starten? Nodig dan het circus én de kerstman uit bij jou op school en dompel iedereen onder in echte kerstsferen! Tijdens de Kerst Circusdag volgt elke groep een circusworkshop in de ochtend waarbij ze een act instuderen. ’s Middags vindt de kerstvoorstelling plaats en alle leerlingen laten hun spetterende circusact zien. Een spetterender einde van het jaar is haast onmogelijk!

Projectboek en voorbereidend materiaal

Zo’n circusavontuur verzorgen wij niet onvoorbereid. Je ontvangt van te voren een digitaal projectboek met educatief materiaal voor elke groep. In het projectboek lees je hoe je je kunt voorbereiden op de Circusdag. Er staan bijvoorbeeld tips in voor het maken van kleding passends bij de acts, maar ook voor activiteiten tijdens de gymles. Zo maak je van de kerst cirucsdag een écht feest!

Hoe ziet de Kerst Circusdag eruit?

De Kerst Circusdag begint met de workshop Circusspelen. Tijdens deze workshops proberen de leerlingen diverse circusmaterialen uit, zoals de loopkogel, koorddansen, jongleren, fietsen op één wiel en Chinese draaiborden! Hierna volgen de groepen een workshop waarin ze de circusact instuderen, zodat ze niet onvoorbereid het podium op gaan, maar juist als echte leden van het circus!

De voorstelling van het kerst dagproject

In de middag vindt de spetterende Kerst Circusvoorstelling plaats. Van acts met paarden en olifanten tot clownerie en acrobatiek. Ouders en grootouders zijn van harte welkom tijdens de voorstelling. Het Kerst Circus is een unieke beleving voor elke school!

Materialen

Wij zorgen voor alle circusmaterialen, maar ook het decor, een geluidsinstallatie, kerstversiering en meer! Hier hoef je je geen zorgen om te maken. Met de Kerst Circusdag hoef jij je nergens zorgen over te maken; het wordt allemaal geregeld en is een gegarandeerd feest!

Bekijk ook onze andere dagprojecten en onze andere kerst workshops, zoals kerstkaart handlettering.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende circusmaterialen.
  • Leerlingen leren zich te presenteren.
  • Leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun motorische vaardigheden en hun doorzettingsvermogen.
  • Leerlingen hebben een succeservaring: ik kan jongleren met drie ballen!

Kosten dagproject

De kosten van het dagproject hangen af van het aantal leerlingen en het aantal groepen.

Benodigdheden

Voor de Circusdag is er per workshopleider een lokaal nodig. De leerlingen komen naar dat lokaal toe als hun groep aan de beurt is. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de voorstelling. Een gymzaal is hiervoor geschikt. In het projectboek, dat je ruim van te voren kan downloaden, staat verder wat er geregeld moet worden.

    Meer informatie aanvragen

    Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.