Workshop Handlettering: kerstkaarten

Kerst is bij uitstek de tijd waarin we veel kaarten schrijven. Wat is er nou leuker dan een handgeschreven kerstkaartje ontvangen gedurende de feestdagen? Maak tijdens deze workshop een prachtige kerstkaart door middel van Handlettering! Merry Christmas stond nog nooit zo leuk op de voorkant van een kaartje. Ontdek samen met de leerlingen de waarde van (mooi) geschreven schrift en typografie!

Opbouw workshop Handlettering

De workshop start met een korte klassikale introductie. Hierna gaat de workshopdocent met de leerlingen in gesprek over verschillende vormen en typen van handlettering. Want wat weten de leerlingen al over typografie? En hebben ze misschien zelf al eens aan handlettering gedaan? Welke vorm geeft de kerstsfeer extra goed weer en waarom? In de workshop gaan leerlingen zelf betekenis geven aan letters, zoals een emotie of gevoel. Daarbij gebruiken ze nieuwe lettervormen en maken ze een mooie boodschap! Het eindresultaat? Een klaslokaal vol zelfgemaakte inspirerende handlettering kerstkaarten! Is het maken van kerstkaarten niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan hier onze andere kerst workshops.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de waarde in te zien van geschreven schrift.
  • Leerlingen leren welke functies verschillende lettervormen hebben.
  • Leerlingen leren betekenis te geven aan lettertypes.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 15 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Handlettering: kerstkaarten